KARADŽIĆA PREBACILI NA OZLOGLAŠENO OSTRVO VAJT! Bivši predsednik RS u zatvoru gde služe najopasniji kriminalci

Tanjug

29. 05. 2021. u 15:01

BIVŠI predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je iz zatvora u Hagu u britanski zatvor na ostrvu Vajt, na jugu Engleske, koji se nalazi na 20 kilometara od Portsmuta.

КАРАЏИЋА ПРЕБАЦИЛИ НА ОЗЛОГЛАШЕНО ОСТРВО ВАЈТ! Бивши председник РС у затвору где служе најопаснији криминалци

Foto: Peter Dejong, Pool

Karadžić je iz Holandije stigao ove nedelje u Veliku Britaniju, gde će služiti ostatak doživotne kazne, preneo je "Dejli mejl".

On je prebačen u zatvor na ostrvu Vajt, koji je poznat po bivšem nazivu Parkhurst. 

"Dejli mejl" podseća da su u tom zatvoru kazne služili izuzetno opasni kriminalci, poput londonskih blizanaca Krej (poznati po ubistvima, oružanim pljačkama, reketu...) i "jorkširskog trboseka" Pitera Satklifa (serijski ubica).

Na optužbu Sonje Karadžić, kćerke Radovana Karadžića, da je njen otac smešten u zgradu punu kancerogenog azbesta, portparol ministarstva pravde Velike Britanije je rekao da to "nije tačno i da zatvori u Ujedinjenom Kraljevstvu ispunjavaju zdravstvene i bezbednosne standarde", preneo je Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor