ŠEŠELJ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Srbija to ne sme da uradi

Novosti online

29. 05. 2021. u 15:36

SRS je izdala saopštenje u kojem se protivi uvođenju sankcija Belorusiji.

ШЕШЕЉ ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Србија то не сме да уради

Foto: Novosti arhiva

Saopštenje SRS, stranke koju predvodi Vojislav Šešelj, prenosimo u celosti:

Šefovi država i vlada Evropske unije zatražili su uvođenje sankcija Belorusiji kako bi kaznili predsednika ove prijateljske države Aleksandra Lukašenka.

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da Srbija nije dobila zvaničan predlog da se pridruži sankcijama i da je zbog toga bespredmetno govoriti o tome, te da će Srbija odlučivati u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije, ali i državni interes.

Srpska radikalna stranka smatra da nije bespredmetno govoriti o tome, da odmah treba nedvosmisleno izneti stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije bratskoj Belorusiji i da je to naš državni i nacionalni interes.

Srpski radikali podsećaju da se ne sme ponoviti bruka iz 2012. godine, kada je Srbija uvela sankcije Belorusiji, zanemarujući činjenicu da je Belorusija prijateljska zemlja koja nije priznala lažnu državu Kosovo i koja Srbiji nikada nije uvodila sankcije, a beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je jedini strani državnik koji je posetio Srbiju u decembru 1999. godine. Srbija ne sme izneveriti takvog prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (11)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka