VUČIĆ NA SASTANKU SA GRČIĆEM: Evo o kojim temama su razgovarali

Novosti online

28. 05. 2021. u 09:07

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa v.d. direktorom JP "Elektroprivreda Srbije" Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА ГРЧИЋЕМ: Ево о којим темама су разговарали

Foto: Printskrin

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, da je pitanje implementacije „zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike, ali i da Srbija ne može da se liši prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države.


Vučić je sa Grčićem i Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome - očuvanju životne sredine.
https://www.instagram.com/p/CPaDiScJrH7/?utm_medium=copy_link


S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista