Odlazi doktorka Stojanka Aleksić

Evropske novosti

20. 05. 2011. u 12:09

Promene na čelu Centralnog saveta Srba u Nemačkoj. Prof. dr Aleksić zatražila od predsedništva da je, iz zdravstvenih razloga, razreši dužnosti

BERLIN - Jedan od osnivača Centralnog saveta Srba u Nemačkoj (ZSD) i dugogodišnji predsednik predsedništva te asocijacije, prof. dr Stojanka Aleksić iz Hamburga zatražila je od Saveznog predsedništva da je iz zdravstvenih razloga razreši dužnosti predsedavajućeg ove organizacije.

Kako saznaje naš list, dr Aleksić ostaje i dalje deo Saveznog predsedništva, koje broji 21 člana, srpskih iseljenika iz cele Savezne Republike Nemačke. Poslove predsednika do naredne Savezne skupštine obavljaće potpredsednici Slavica Kvintero Marone iz Štutgarta i mr Milan Čobanov iz Berlina.

- Moje zdravstveno stanje se nakon smrti supruga nažalost naglo pogoršalo - izjavila je dr Aleksić. - Svojom kandidaturom na poslednjoj skupštini u Frankfurtu 2009. godine želela sam da dam podršku novoj mladoj ekipi koja se formirala oko Saveta Srba u Nemačkoj. Istovremeno, želela sam da posredujem između raznih struja koje su u našoj organizaciji nastale u proteklih nekoliko godina. U sadašnju rukovodeću ekipu imam potpuno poverenje i ubeđena sam da je Savet u dobrim rukama i na pravom putu. Mnogi naši kritičari shvatiće to jednog dana. Ona je na kraju uputila apel srpskim organizacijama i Srbima u Nemačkoj da se pridruže ideji Centralnog saveta i da i nadalje podržavaju aktivnosti te organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije