Volonteri Crvenog krsta dele pomoć širom Crne Gore: Stižu gde treba i preko visećih mostova

V. KADIĆ

08. 04. 2020. u 08:50

Волонтери Црвеног крста деле помоћ широм Црне Горе: Стижу где треба и преко висећих мостова

Filip iznad ambisa Foto Crveni krst CG

Filip Vukčević postao junak zbog pomoći jednoj ženi
VOLONTERI Crvenog krsta Crne Gore rastrčali su se ovih dana kako bi doneli neophodnu pomoć najugroženijima, pogođenim merama koje su usvojene kako bi se sprečilo širenje opasnog virusa. Uručuju pomoć, ali pružaju i psiholoku podršku, hrabre nevoljnike, vraćaju im veru u život i nadu da će epidemija proći što pre.

Jedan iz armije odvažnih i hrabrih je Podgoričanin Filip Vukčević, koji je postao junak kada je pomoć jednoj ženi u Rijeci Piperskoj uručio nakon što je po kiši sa džakom brašna preko ramena prošao preko dotrajalog visećeg mosta, iznad ambisa, rizikujući sopstveni život!

Fotografiju su napravili njegovi prijatelji, i ona je za kratko vreme postala hit na društvenim mrežama.

- Žena je htela sama da dođe i preuzme pomoć, ali kako je kiša počela da pada rekao sam joj da ne kreće, nego da me sačeka dok ja pređem most. Priznajem da mi nije bilo prijatno, jer se most klatio, pa sam morao da vodim računa o svojoj bezbednosti. Držao sam se za čelične sajle i tako korak po korak stigao do žene koja me je nestrpljivo čekala. Na sreću sve je završeno kako treba i pomoć je stigla u prave ruke - kaže Vukčević. - Ne vidim u ovome ništa posebno, jer to je ono što od nas očekuju ljudi kojima treba pružiti ruku pomoći.

Hrabri volonter kaže da su ovih dana njegove kolege zatrpane poslom.

- Ovo je zaista uzvišena misija i srećan sam što sam deo velikog društva "crvenokrstaša" - kaže naš sagovornik.


BEZ PREDAHA

MERE koje je uvelo Nacionalno koordinaciono telo protiv zaraznih bolesti - ograničavanje kretanja, posebno vikendom, povećalo je broj zahteva za pomoć od Crvenog krsta Crne Gore. Zbog toga volonteri nemaju predaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije