U Crnoj Gori su nastavljena hapšenja zbog kršenja mera o suzbijanju pandemije virusa korona.

U Kolašinu je policija podnela krivičnu prijavu protiv D.B. (25) iz Kolašina zbog kršenja mere kućne samoizolacije. On je odmah po rešenju sanitarnog inspektora sproveden u karantin. Kolašinac je prekšio meru kućne samoizolacije jer je napustio adresu predviđenu za samoizolaciju. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim proisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Podgorici je policija tokom vikenda zbog vožnje više od dva lica u vozilu uhapsila četiri osobe-D.L. (38), sa kojim su u vozilu bile još dve osobe, P.M. (22), B.R. (20), A.Đ. (20), koji su počinili krivičnio delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivičnu prijavu u Nukšiću zaradio je R.S. (28) iz Podgorice zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja. On je zatečen u mestu Bogetići u vozilu marke „Mercedes" na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kada je policija utvrdila da je prekršio naredbu.

Ovu meru u Herceg Novom ptekršio je i P.H. (30) iz Kotora, kome je odmah napisana krivična prijava zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim proisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Baru je procesuiran B.N. jer je prekršio meru zabrane vožnje više od dve osobe u vozilu. On je uhapsen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

UHAPŠENO OSAM GRAĐANA U NIKŠIĆU!

Zbog kršenja privremenih mera o sprečavanju pandemije korona virusa, policija je u Nikšiću uhapsila osam osova. Oni su prekršili naredbu o meri prisilustva i zadržavanja više od dva lica na otvorenom javnom mestu. Svi će biti privedeni Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.