Hapšenja u Tivtu i Kotoru: Viberom dala “dijagnozu” korone

NovostiOnline/ M. S.

26. 03. 2020. u 21:36

Хапшења у Тивту и Котору: Вибером дала “дијагнозу” короне

Foto: Ilustracija/Depositphotos

Protiv nje je podnet predlog za određivanje pritvora, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru
U osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru određeno je zadržavanje do 72 sata za P.M. , iz Tivta. Ona se osnovano sumnjiči da je počinila krivično delo krivično djelo izazivanje panike i nereda.

-Osumnjičena je putem Vibera objavila lažnu vest da je jedna osoba, čije je lične podatke i sliku objavila, zaražena od novog koronavirusa. Protiv nje je podnet predlog za određivanje pritvora, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru.


IMALI VIŠAK PUTNIKA


U Kotoru je policija uhapsila meštane B.L. i N.V., zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Oni su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja putničkim motornim vozilom prevozili više osoba od dozvoljenog broja.


Uz krivičnu prijavu su sprovedeni u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, gde im je određeno zadržavanje i predložen pritvor.


OPTUŽNI PREDLOG ZA UKRAJINKU


Zbog nepostupanja po rešenju o stavljanju u izolaciju Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnet je optužni predlog protiv državljanke Policija je Ukrajinku zatekla van njene kuće u Budvi u kojoj je, nakon dolaska iz Ukrajine trebala da boravi 14 dana. Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a koji za krivična dela protiv zdravlja ljudi propisuje novčanu kaznu ili zatvor do jedne godine, protiv nje je budvanska policija podnela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije