PREDSEDNIK Suda u Londonu, Ema Arbutnot usvojila je zahtev tima advokata predsednika "Atlas grupe", Duška Kneževića, za odlaganje ročišta u postupku ekstradicije, saopšteno je iz "Atlas grupe".


Ročište je trebalo da se održi od 18. do 22. maja, ali je odloženo za period od 7. do 11. septembra ove godine. Razlog odlaganja, kako se saopštava, potreba je da relevantni međunarodni i regionalni stručnjaci u oblastima politike i ljudskih prava u Crnoj Gori dostave nezavisne izveštaje, koji su neophodni za glavnu raspravu.


Pročitajte još: NOVA AFERA NA POMOLU: Duško Knežević objavio snimak na kojem se tvrdi da je slao novac vrhovnom državnom tužiocu (VIDEO)


Kneževića su pred sudom zastupali Hugo Kejt, savetnik kraljice Elizabete II, i Tobi Kadman, predsednik Međunarodne pravne komore, specijalista u poljima međunarodnog krivičnog prava, ljudskih prava i ekstradicije. Kadman se nedavno priključio advokatskom timu dr Kneževića i sa sobom donosi bogato iskustvo i poznavanje pravnog sistema i uređenja države Crne Gore. Hugo Kejt, jedan od najvećih eksperata za ekstradiciju i finansijski kriminal, dolazi iz čuvene komore Three Raymond Buildings. Radio je na nekim od najvećih kriminalnih slučajeva u Velikoj Britaniji, zastupao kraljicu Elizabetu II, kao i ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije. Postupajuća sudija Ema Arbutnot je sudila u nekim od najznačajnijih britanskih slučajeva, uključujući i slučaj Džulijana Asanža, navodi se u saopštenju.


Foto V. Vujnović