НОВА АФЕРА НА ПОМОЛУ: Душко Кнежевић објавио снимак на којем се тврди да је слао новац врховном државном тужиоцу (ВИДЕО)

С. ЂОКИЋ - В.КАДИЋ

16. 09. 2019. у 00:55

НОВА АФЕРА НА ПОМОЛУ: Душко Кнежевић објавио снимак на којем се тврди да је слао новац врховном државном тужиоцу (ВИДЕО)

Илустрација

Одбегли председник Атлас групе објавио снимак на ком се, наводно, чује Ненад Вујошевић који тврди да је од Кнежевића узимао новац и давао га Ивици Станковићу

ОДБЕГЛИ председник Атлас групе Душко Кнежевић у недељу вече је објавио снимак на ком се наводно чује секретар Врховног државног тужилаштва, Ненад Вујошевић, и који тврди да је од Кнежевића узимао новац и давао га Врховном државном тужиоцу, Ивици Станковићу.

Како је саопштено из Кнежевићевог покрета "До слободе" Станковић се наводно у замену за новац, обавезао да престане прогон одређених иностраних клијената Атлас банке.

Станковић је по објави снимка за „Новости“ негирао оптужбе које се могу чути на снимку. Он је позвао све надлежне органе да предузму све неопходне кораке како би се утврдила пуна истина у овом случају.

"На оваквој режији позавидјели би сви светски режисери поручио је Станковић.

На снимку чује се и како Вујошевић тврди да се Станковић ништа не пита, моли Кнежевића да не објављује снимак, јер тврди да ће Станковић једноставно рећи да му он није давао новац, а да он нема снимак који би то поткријепио.

Кнежевић тражи од Вујошевића да утиче на Станковића да би се пустио његов кум Дејан Секулић и прети да ће, ако се то не деси, објавити снимак.

Секулић је ухапшен у августу, а Специјално државно тужилаштво сумњичи Михајла Бањевића, Душка Ђукановића, Весну Павловић Фуртх и Ђорђа Ђурђића да су му, супротно банкарским процедурама, одобрили кредит од 365.000 еура, који је нарастао на дуг од готово 600.000 еура.


ТРАНСКРИПТ РАЗГОВОРА:


Вујошевић: Не би било фер, знам да се бориш и да је рат. Али имаш и своје људе, ено Брајовића ниси изгорео до краја због некога свог пријатеља, па пушти због мене не мораш овога. Не пита се он, он је само лутка ту.

Кнежевић: Ти на снимку кажеш да директно за пословођу Станковића иду паре, није ово за мене, тако да ћу тај сегмент да искористим и да дам.

Вујошевић: Али он ће рећ да Дуле лаже, он ће рећ да мене није дао, ја сам му то рекао. А он је рекао ја ћу рећ да ти мене ниси дао.

Кнежевић: Ти пренеси њему поруку директно да се пушти данас Дејан Секуић или рећи –он пушта снимак. Тако му директно кажи, паре које сам узимао и доносио теби, све је то снимљено, рећи, за око онога што сре рекетирали клијенте којима су биле блокиране паре. Рећи ја то нећу да преузмем на себе, а сам те паре доносио теби и знаш и сам.

Вујошевић: Али он вели ја ћу да кажем да мени ниси давао.

Кнежевић: И твој син га је стартовао тамо и тражио да ради директно са њим и да га рекетирате. Према томе режи, ти имаш обавезу ако не пусти Дејана Савића данас, кога држе за приватни кредит и неку глупост и уцењују, прате га и свашта му раде, хапсили су га зато што је подига приватне паре од Душка Кнежевића који је легално продао плац, и млтретирали су га око свега тога –ја ћу данас да пустим снимак и то ти је то. Биће гора афера него у Македонији, да знаш само..

Вујошевић: Само ти ништа нећеш постић' са тим.

Кнежевић: Узимао си паре за Станковића, јеси узимао паре за Станковића? Кажи ми, јеси узимао паре за Станковића?

Вујошевић: Јесам.

Кнежевић: Па шта ти има ту да се штрецаш. Узимао си паре за Станковића и готово. Са ким је он био све повезан, који су још тужиоци умешани, ко још тамо... ти фино кажи све као што је било. Који су тужиоци умешани, је ли Катнић умешан, није ли Катнић умешан... Фино ти то постави где је. Ти тачно знаш коме си носио паре задње две три године за те блокиране паре што су ме рекетирали. Јасно к'о дан.

Вујошевић: А река' си био да нећеш то избачат.

Кнежевић: Река' сам био али нема шта.

Вујошевић: Ништа нећеш постићи.

Кнежевић: Ма нема шта, ако не пуште данас Дејана - готово. Нема шта то, то ти је готово, то ти је као добар дан.

Вујошевић: А ја те молим ка' бога да не пушташ због мене, река' си, обећао си... Ево ја ћу му рећ, али не знам колико он може да утиче.

Кнежевић: А кад је могао да узима паре онда је утицао.

Вујошевић: Није за то узимао паре.

Кнежевић: Па није за то, узимао је за блокиране паре страних клијената. Дај му фино списак за које клијенте је узимао и нек се види каква је корупција у тужилаштву, код Станковића, код Катнића и код тужилаца који су учествовали у томе.

Вујошевић: Поћи ћу до њега, но није он ту он је, на море негде, да идем да га тражим...

Кнежевић: Не знам види ђе је, корупција је гора него у Македонији. Кажите колико сте пара узимали, све кажи. То је рат више, да ми је дете све, ја ћу да га жртвујем. Држао сам те тамо дуго, колико сам могао, знаш да сам био коректан према теби. Све што смо се договарали и што ти је Станковић тражио. Ја знам да ниси то узимао за себе, да је то Станковић узимао, према томе...

Вујошевић: Знам, само ћеш мене изгорет, њега неће ухапсит, мене ће ухапсит одмах, схваташ ли. Ништа нећеш постић сем да мене ухапсе. Он ће рећи - мени није давао уопште. Што ћу онда?

Кнежевић: Јеси му ти давао, брате? Јеси му давао ти?

Вујошевић: А јесам, како нисам.

Кнежевић: Па нема шта онда.

Вујошевић: Али он ће рећи није, како ћу доказат кад га немам снимљеног да сам му дао. Како ћу доказати ја да сам му дао?

Кнежевић: Ништа, било је то на пријемима и коктелима, потврдио је он мени то, као, ето Нено зна како то функционише, а онда ми је послао сина да избачи тебе из игре. Тако да ћу ја дат изјаву, не брини ти то.

Вујошевић: А знам, али он је мени река' - ја ћу рећ' да мени ниси дао ништа...

Кнежевић: Нема шта да иде, иди види...

Вујошевић: А ти ћеш, вели, речи да ти је дао за болест, он је мени тако река'.

Кнежевић: Иди види, рекетирају Дејана, малтретирају га, раде намјерно ово све.

Вујошевић: Ај' сад ћу поћ', он је неђе у Херцег Новом, па ћу тамо да га тражим.

Кнежевић: Нема везе, Херцег Нови, без Херцег Новог, имаш данас дан, имаш данас дан...

Вујошевић: Ајде, идем код њега, но неће он, он се дистанцирао од мене од кад је ово почело.

Кнежевић: Дистанцира' се, чуј сад. Спрема се речи снимак, објавиће се у италији и да знаш да ћеш бити жртвован као тужитељка, речи, ова македонска. Међународна заједница ће те дићи, жена ће ти се упропастити твоја, која је сад политички ... на коју ДПС рачуна и коју гура... Према томе, видите шта ћете.

Вујошевић: Ево сад ћу да идем код њега...

Кнежевић: Ајде и јави ми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Мр Радомир Шћепановић

16.09.2019. 03:30

Колико јш снимака постоји?

Los Angeles Vasojevici

16.09.2019. 10:23

Svi putevi vode do glavnog vodje krim klana u CG,vrha putamide,drze ga jos malo ali ga ubrzo pustaju niz vodu svetski mocnici.. Krah poseldnjeg evropskog diktatora se blizi,zivjela Njegoseva Crna Gora ubrzo..

savo arizona

16.09.2019. 10:53

Mili Djukanovicu I njegovoj klika nemoze pero da se odbije nista im ne mozete zato sto rade za globalne neofasiste I nato agresore.Crnogorski narod da je slozan kao sto je podmitljiv tj korumpiran bio bi Slobodan.Zao mi je sto je CG izgubila ponos I dostojanstvo za saku dolara,svi tradicionalni,vekovni prijatelji CG sada su gorki neprijatelji sto je naredjeno sa vrha Natofasista.Pomolimo se svim Svetcima da se CG vrati svojoj vjeri I svojim tradicionalnim prijateljima.