Mitropolit Amfilohije odlikovao Beogradski sindikat: Jedan od članova BS uspeo da uđe u Crnu Goru i bio je na litiji od Starog Aerodroma do Hrama (FOTO)

Novosti Online

nedelja, 23. 02. 2020. u 13:54

Митрополит Амфилохије одликовао Београдски синдикат: Један од чланова БС успео да уђе у Црну Гору и био је на литији од Старог Аеродрома до Храма (ФОТО)
Na litiji će učestvovati Aleksandar Jotić, jedini član Beogradskog sindikata koji je uspeo da uđe u Crnu Goru
"Božjom milošću, Pravoslavni Arhiepiskop cetinjski, Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikuje Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca muzički sastav Beogradski sindikat iz Beograda za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvedočenu kroz pesme „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“, posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Dano u prestonom gradu Cetinju
AEM br. 160
23. februara 2020. godine

S Božijim Blagoslovom,
AEM CRNOGORSKO – PRIMORSKI
Amfilohije"


- Uručenje ovog priznanja Mitropolije crnogosko-primorske SPC koje je obavljeno jutros nakon Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se dana 22. Februara uputili ka Crnoj Gori. Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandra Protić – jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru, kazali su iz Beogradskog sindikata.


Nakon uručenog priznanja Mitropolije, bilo je planirano da članovi Beogradskog sindikata učestvju u Litiji, koja će danas u 16.30č krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na Molebanu i Litiji koja će u 19č proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premijerno izvođenje pesme BS-a „Sviće zora“, rekli su.


- Iako nam je izuzetno žao i nejasno zašto smo proglašeni za pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore, ovom prilikom želimo da još jednom izrazimo podršku odbrani svetinja u Crnoj Gori, na način na koji to narod sve vreme čini – mirno i dostojanstveno. Naša namera nije bila da bilo koga ugrožavamo ili uznemiravamo, već da uzmemo učešća u najčistijem i najdostojanstvenijem građanskom skupu našeg vremena - zaključili je iz Beogradskog sindikata.


Na litiji će učestvovati Aleksandar Jotić, jedini član Beogradskog sindikata koji je uspeo da uđe u Crnu Goru.

(in4s.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)