Psiholog muzičke škole u Nikšiću Ranka Jeknić Božović pridružila se hajci na svoje kolege koje učestvuju u litijama i zatražila sankcionisanje „svih prosvetara koji molebanišu i ruše državu Crnu Goru“.


Ona je u prepisci na društvenoj mreži Fejbuk napisala sledeće:


"Uz sve napore da od naših učenika stvorimo uzorne građane, koji baštine demokratske vrednosti… da kod njih razvijamo vrline i vrednosti primerene razvijenim društvima… toleranciju, poštenje, humanost, vidimo besprizorne scene svega suprotnog".


Izgleda da za jednog psihologa, odnosno za Ranku Jeknić Božović litije u kojima učestvuje veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, predstavljaju nešto nehumano i nepošteno.


Ona dalje u svojoj „dubokoumnoj“ i „psihološkoj“ analizi daje i rešenje kako da državne institucije deluju, odnosno da sankcionišu sve one koji idu na litije.


PROČITAJTE JOŠ: Nož u leđa crnogorske vlasti: Dok je Amfilohije razgovarao sa premijerom u crkvu stigla vanredna državna inspekcija i kopirala papire o imovini


Na Ministarstvu je, kao krovnoj instituciji da preko uprava škole deluje odlučnije. Roditelji su za decu ovog uzrasta odgovorni. Postoji i za to neka vrsta kazne… Nastavnici i profesori ne mogu da jedu hleba od države, a četvrkom i nedeljom da molebanišu i daju doprinos rušenju države CG. Postoje i za to valjda neke sankcije. Ministarstvo bi trebalo da donese mere po kojima bi se zabranilo šetanje prosvetara kao loš primjer deci….“, napisala je Jeknić Božović .


Jasno je jedan broj prosvetnih radnika poslušao „savet“ predsednika Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, Radule Novović koji je ranije tražio od nastavnika da litije predstave kao manipulaciju.


Međutim, s druge strane imamo svetli primer – učiteljice iz Bara, Rade Višnjić, protiv koje se, podsećamo, vodi disciplinski postupak zbog objave fotografije učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke.


Ona, uprkos, suspenziji, svake nedelje i četvrtka, odlazi na moleban i litiju a podršku ima od svojih đaka i njihovih roditelja.


(in4s.net)