Nastavnici ne mogu da jedu hleba od države, molebanišu i ruše Crnu Goru: Psiholog muzičke škole u Nikšiću poziva vlasti da kazne njene kolege

Novosti Online

15. 02. 2020. u 09:58

Наставници не могу да једу хлеба од државе, молебанишу и руше Црну Гору: Психолог музичке школе у Никшићу позива власти да казне њене колеге

Foto: Facebook @ Ranka Jeknić Božović

Ministarstvo bi trebalo da donese mere po kojima bi se zabranilo šetanje prosvetara kao loš primjer deci, napisala je Jeknić Božović
Psiholog muzičke škole u Nikšiću Ranka Jeknić Božović pridružila se hajci na svoje kolege koje učestvuju u litijama i zatražila sankcionisanje „svih prosvetara koji molebanišu i ruše državu Crnu Goru“.


Ona je u prepisci na društvenoj mreži Fejbuk napisala sledeće:


"Uz sve napore da od naših učenika stvorimo uzorne građane, koji baštine demokratske vrednosti… da kod njih razvijamo vrline i vrednosti primerene razvijenim društvima… toleranciju, poštenje, humanost, vidimo besprizorne scene svega suprotnog".


Izgleda da za jednog psihologa, odnosno za Ranku Jeknić Božović litije u kojima učestvuje veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, predstavljaju nešto nehumano i nepošteno.


Ona dalje u svojoj „dubokoumnoj“ i „psihološkoj“ analizi daje i rešenje kako da državne institucije deluju, odnosno da sankcionišu sve one koji idu na litije.


PROČITAJTE JOŠ: Nož u leđa crnogorske vlasti: Dok je Amfilohije razgovarao sa premijerom u crkvu stigla vanredna državna inspekcija i kopirala papire o imovini


„Na Ministarstvu je, kao krovnoj instituciji da preko uprava škole deluje odlučnije. Roditelji su za decu ovog uzrasta odgovorni. Postoji i za to neka vrsta kazne… Nastavnici i profesori ne mogu da jedu hleba od države, a četvrkom i nedeljom da molebanišu i daju doprinos rušenju države CG. Postoje i za to valjda neke sankcije. Ministarstvo bi trebalo da donese mere po kojima bi se zabranilo šetanje prosvetara kao loš primjer deci….“, napisala je Jeknić Božović .


Jasno je jedan broj prosvetnih radnika poslušao „savet“ predsednika Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, Radule Novović koji je ranije tražio od nastavnika da litije predstave kao manipulaciju.


Međutim, s druge strane imamo svetli primer – učiteljice iz Bara, Rade Višnjić, protiv koje se, podsećamo, vodi disciplinski postupak zbog objave fotografije učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke.


Ona, uprkos, suspenziji, svake nedelje i četvrtka, odlazi na moleban i litiju a podršku ima od svojih đaka i njihovih roditelja.


(in4s.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Анти Антифа

15.02.2020. 10:06

Држава је народ а народ *молебанише" _"психоложе"

Deda Panta

15.02.2020. 10:14

E pa uskoro će psiholog kod psihologa na birou za nezaposlene. Radi posao za koji nije zadužen. Da li je psiholog ili Milov politički komesar?

просвирани мозак

15.02.2020. 21:58

Чек, а какав пример она даје кад иде код Мираша и такве слике јој изађу у јавност? Шта предлаже Министарству за себе?

Бода

15.02.2020. 22:00

Поштована Ранка, замолио бих вас да порадите на случају Мирна Никчевић ! Тежак пацијент !

Alex

16.02.2020. 22:59

E pa ti ćeš na biro uskoro a pre toga u zatvor kad ti padne Milo. I svi kao ti

Православка

16.02.2020. 23:20

Џаба је дотична психолог чим је у друштву ових са слиме. Слика све говори тако да не треба узимати здраво за готово шта прича. Даће велики Бог и њој једном да схвати неке ствари. ОПРОСТИ ИМ БОЖЕ ЈЕР НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ!!!