Vlatka Pokos (49) putem Instagrama se oglasila porukom u kojoj apeluje da se pomogne Filipu Zavadlavu, osumnjičenom da je u Splitu nedavno usmrtio troje ljudi!


Šokantna izjava Hrvatice naišla je na burne reakcije javnosti, ali je u komentarima mnogi, na veliko čuđenje, podržavaju.


- Kao i mnogi drugi u Hrvatskoj i šire, pratila sam vesti o Filipu Zavadlavu i njegovom ubojitom pohodu. Ono što je učinio nepojmljivo je zdravom razumu, međutim, prema tom mladiću osećam samo sažaljenje. Filip je rezultat duboko korumpiranog društva u kojem ne funkcioniše apsolutno ništa, osim uhljebničkog lopovluka. Filip je rezultat takvog režima koji uspešno uništava Hrvatsku na čelu s (prvenstveno) HDZ-om - počela je Vlatka.


- Filip i njegova braća nikada nisu imali šanse da postanu normalni građani ove zemlje jer niko nije čuo njihov dečji plač i vapaj za pomoć. Filip pripada generaciji mladih ljudi koja čitav svoj život u Hrvatskoj gleda nepravdu, bezakonje, lopovluk, nemoral i lažni katolicizam. Generacije koja pravdu uzima u svoje ruke jer ne veruje nikome. Filip je žrtva svoje disfunkcionalne porodice i društva. I zato verujem da mu treba pomoći - poručila je Pokos.


Podsetimo, Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubistvo u Varošu, 6. februara je doveden iz Zagreba u splitski Županijski sud na dokazno ročište na kojem su se pojavili i njegov otac i brat, javlja Dalmatinski portal. Oni su iskoristili svoju privilegiju i nisu dali iskaz.


Ročište je održano uz velike mere obezbeđenja. Pred kancelarijom sudije Mlađana Prvana stražarili su policajci u pancirima. Filipa Zavadlava pregledala je psihijatar koja je utvrdila da je raspravno sposoban.


Filip Zavadlav nakon hapšenja nije dao obranu jer je utvrđeno da je raspravno nesposoban. Odveli su ga u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a stručnjacima iz Vrapča naloženo je da ga psihijatrijski veštače.


Foto Facebook



PRODUŽEN MU JE PRITVOR


Tog dana je u sudskom hodniku Filip Zavadlav delovao prilično opušteno, dobio je koji kilogram i nije ostavljao utisak osobe s nekim većim psihičkim tegobama. Danas mu je sudija Prvan produžio istražni zatvor za još dva meseca.


- Saslušani su otac i brat, nisu dali iskaz. Koristili su pravo nesvedočenja. Nakon toga je održano ročište za produženje istražnog zatvora, produžen mu je za dva meseca. Filip je bio tamo, nije se izjasnio o potrebi produženja istražnog zatvora - rekao je Zavadlavov advokat Branko Šerić.

On je dodao kako se "Filip oseća bolje".


Veštak je procenila da je sposoban za raspravu, potvrdio je Šerić.


- Možemo očekivati rezultate veštačenja - rekao je Šerić.

Zavadlav se sumnjiči da je 11. januara automatskom puškom likvidirao Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Ispalio je 36 metaka, a nakon masakra snimljen je kako odlazi do kuće Jerka Malvasije. Zavadlav se istog popodneva predao policiji u kafiću udaljenom stotinak metara od sedišta Policijske uprave.




(Telegraf.rs)