DEMOKRATSKI front objavio je da ima saznanja da je specijalni glavni tužilac Milivoje Katnić dobio dokument koji obara presudu Višeg suda u Podgorici za pokušaj "državnog udara".

Milan Knežević, jedan od lidera ovog političkog saveza, saopštio je da DF ima nezvanične informacije šta se krije u dokumentu. On je pozvao Katnića da saopšti istinu.

- Katnić je pre nekoliko sedmica dobio taj dokument, koji ne samo da obara presudu za "državni udar" nego u potpunosti oslobađa Mihaila Čađenovića, Andriju Mandića i sve srpske državljane, uključujući i mene. Zbog čega Katnić nije uputio taj dokument ka Višem sudu i strankama u postupku - zapitao se Knežević.

DF, kako je rekao, nema poverenja u Katnićev rad i zato zahteva od Ivice Stankovića, vršioca dužnosti VDT da sazove sednicu Tužilačkog saveta i obznani o kakvom dokumentu Republike Srbije je reč.

Pročitajte još - Tužilaštvo Srbije pokreće istragu protiv Milivoja Katnića

- Nije tačno da je Tužilaštvo Srbije dostavilo bilo koji novi dokaz, koji se odnosi na predmet "terorizam u pokušaju" - ističe se u reagovanju Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore na Kneževićeve tvrdnje.