Nervozne i panične reakcije Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih najviših funkcionera u kojima saopštavaju ono što bi oni želeli da vide, a ne ono što se dešava na ulicama crnogorskih gradova u čemu učestvuju u velikom broju i njihovi dosadašnji birači, pokazuju da su u strahu i konfuziji, jer su sa jedne strane svesni da su se usvajanjem skandaloznog i neustavnog Zakona o slobodi veroispovesti preigrali i da doživljavaju strmoglav pad podrške, a sa druge strane ne žele to da prizanju, srljajući iz greške u grešku.

Pročitajte još:
Išao na popravni iz matematike, dosta lenj, iz vladanja jedinica: Milačić objavio Miraševo svedočanstvo iz škole (FOTO)

Ovo je u subotu saopštio Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore.

- Iako su zamišljali da će sa svojim poželjnim partnerima, kao mnogo puta do sada u ideološkim igrankama profitirati i pobeći od surove crnogorske zbilje, iako su imali za cilj da pobede građansku Crnu Goru i sve one koji se za nju zalažu, desilo se suprotno. Građanska Crna Gora je ovih dana pobedila DPS i sve njihove pomagače. Najveću zaslugu za to nosi zaista mudro, dostojanstveno, pomiriteljsko držanje i postupanje crkava i verskih zajednica, a posebno Mitropolije crnogorsko-primorske, Epsikopskog saveta i predstavnika MCP koji su nastupali u javnosti - kazao je Bečić.

- Najmasovniji, najdostojanstveniji i najotmeniji skupovi u istoriji Crne Gore, mirne i miroljubive litije na kojima imamo zajedno Crnogorce i Srbe, ali i ljude drugih veroispovesti, ljude različitih partijskih opredeljenja, verske velikodostojnike svih konfesija, pokazuju da se umerena i građanska Crna Gora ujedinila, da su konačno zajedno do skoro podeljena pravoslavna braća, ali i braća muslimani i katolici, kao i svi drugi, koji su prozreli politiku podela, mržnje, esktremizma i profiterstva. Pokušaji DPS da halucinacijama i jeftinim udbaškim trikovima, partijski ili nacionalno oboji litije, usled rapdinog rasta prisustva istima i rekordnih posećenosti, samo su pucanj u prazno, jer ih je umerena, probuđena i pomirena Crna Gora prozrela. Takvu probuđenu, homogenizovanu, građansku Crnu Goru nikada niko nije pobedio, pa neće ni poslednji diktatorski režim koji je očito ušao u poslednju fazu, nemoćno i panično lutajući u začaranom krugu, istakao je lider Demokrata.