I Deda Mraz autokefalac: Osnovali organizaciju Crnogorska nova godina

Novosti Online/ V. K.

14. 01. 2020. u 15:40

И Деда Mраз аутокефалац: Основали организацију Црногорска нова година

Depositphotos

Barski portal prenosi da su osnivači sa neskrivenom ironijom nakon održane sednice Skupštine saopštili „da nikada više neće 13 –og janaura uveče čekati Srpsku novu godinu“

Da ne postoje granice ludila u Crnoj Gori pokazao je događaj koji se zbio u Sutomoru gde je neformalna grupa građana koja sebe nazova „Komitsko spičansko-mišićki odred“ osnovala nevladinu organizaciju pod imenom „Crnogorska nova godina“!

Barski portal prenosi da su osnivači sa neskrivenom ironijom nakon održane sednice Skupštine saopštili „da nikada više neće 13 –og janaura uveče čekati Srpsku novu godinu“.

Pročitajte još - UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Proteruju 30 monaha i monahinja

-Imamo mi svoju autokefalnu Crnogorsku novu godinu koju su nam Srbi kralja Aleksandra okupatora ukinuli 1918.godine, zajedno sa našom autokefalnom Crnogorskom pravoslavnom crkvom i našom autokefalnom državom. Imamo i svog autokefalnog Deda Mraza, i ne priznajemo od strane okupatorske Beogradske patrijaršije nametnutog Božić Batu, koji će ostati u sećanju Crnogoraca upamćen kao najstrašniji tlačitelj i zločinac, čija misija je bila zatiranje u korenu svega što je autentično crnogorsko, uključujući i Crnogorsku novu godinu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije