Prvo sam pomislila da mi je nešto popadalo s polica. Dugo je trajala ta rafalna paljba. Okrenula sam se i ukopala se jer sam shvatila da je reč o pucnjavi, kazala je jedna žena svedok nemile scene u centru Splita.

Kaže da ni sama nije znala gde da krene i da li da izađe kroz zadnja ili prednja vrata ili da ostane tamo gde je stajala.

"Nisam znala šta da radim jer sam se bojala da će osoba koja puca ući u radnju", kazala je vidno potrešena prodavačica obližnje trgovine.

Podsetimo, poginuo je i treći muškarac za kojeg se ranije pisalo da je ranjen. Policija ponovno poziva na oprez i građane upozoravaju da ne izlaze na ulice. Navodno se radi o obračunu u narko miljeu.

Ubica je prvo pobegao u jednu od ulica trčeći. Govori se i kako nije koristio pištolj već automatsku pušku. O svemu je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo i da će dežurni zamjenik Žarko Štrbacizaći na uviđaj.

Iz obližnjeg restorana kažu kako su čuli pucnjavu.

"Čuli su se rafali, ali nije to dugo trajalo. Brzo je bilo gotovo, ali bilo je strašno. Preplašili su se gosti, sakrili su se. Nije bilo stranaca, samo naši ljudi. Došla je policija odmah. Eno momak tamo jos leži mrtav, još ga nisu makli. Strašno nešto", rekli su iz restorana.

Prvo su se čuli rafali na Šperunu nedaleko od crkve Svetog Franje u samom centru grada. Kako kažu očevici, prvo se čulo desetak rafala. Neki od njih kažu kako su prvo pomislili da se radi o petardama, ali zvuk je bio preoštar. Ljudi sa Šperuna gde se nalazi puno restorana i kafića počeli su da beže u smeru plaže. Svi su vrištali, nastala je opšta panika. Ni pet minuta nakon toga čuli su se novi pucnjevi u Radmilovićevoj ulici. Tamo je takođe ubijen jedan muškarac koji je kao i ovaj prvi, bio na motoru. U njega je ispaljeno više metaka. Nakon toga muškarac s puškom u ruci hladnokrvno je odšetao u smeru Marjana.

Sva sreća u tom mahnitom pohodu nije stradalo još ljudi. Brat i sestra koji su taman seli u auto i vozili se tom ulicom, naleteli su na mesto ubistva, a jedan metak zabio im se u motor. Još uvek se tresem, ne mogu da verujem šta se događa, nismo ga dobro videli, taman smo došli kad je sve bilo gotovo pa smo videli samo obrise. Koliko znamo, bio je samo jedan muškarac, iako su se pojavile informacije da su dvojica, rekla je devojka koja je bila za volanom auta u koji se zabio metak.

"U Splitu je oko 15.35 u centru grada došlo do pucnjave na dve lokacije. U događajima su smrtno stradale dve osobe, a jedna je prevezena na pružanje lekarske pomoći. Prema prvim informacijama s terena, počinilac je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se ka Marjanu. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da, ako uoče osobu, odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiocem - poručili su iz policije danas popodne.

U međuvremenu su uhapšene dve osobe, od kojih se za jednu pretpostavlja da je ubica.

(24. sata.hr)