Pipi i padobran postali Kolindini aduti

J. KERBLER

18. 09. 2019. u 14:15

Пипи и падобран постали Колиндини адути

Kolinda Grabar Kitarović / Foto Tviter

Sve više se zahuktava kampanja vodećih kandidata u nastupajućim predsedničkim izborima u Hrvatskoj

ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“


OVIH dana se u Hrvatskoj sve češće čuje da će predsednica Kolinda Grabar Kitarović svoju kandidaturu za predsedničke izbore najaviti spektakularno, padobranom. Navodno bi trebalo da skoči padobranom na Grobnik kraj Rijeke, gde je rođena, ali iz njenog tima je odgovaraju jer bi se to moglo shvatiti kao populizam. I dok se stvara taktika kako bi Kolinda dobila drugi mandat, njeno čitanje knjige "Pipi Duga Čarapa" i dalje je u fokusu hrvatske javnosti, uz razne komentare, od onih uvredljivih i sarkastičnih do pozitivnih.

Sada se pazi na svaki korak, pa je najavila i Poverenstvu za sukob interesa da će u sklopu putovanja u Ameriku posetiti i kćerku koja je ove jeseni postala student na Harvardu.

Dosadašnje ankete ne idu Kolindi u prilog. Poslednja koju je sprovela televizija N1 pokazuje da je čak na četvrtom mestu, a da Miroslav Škoro, muzičar i vinogradar, ubedljivo vodi ispred Mislava Kolakušića i Zorana Milanovića. Po toj anketi, Kolinda ima podršku svega sedam odsto birača, ali anketa će još biti.

Zabrinjavajuće je za sadašnju predsednicu da je HDZ, koji stoji iza nje, uputio dramatični apel svojim članovima da jedinstveno stanu uz Kolindu, bojeći se da će glasovi otići Miroslavu Škori.


PROČITAJTE JOŠ - POTRESI U ITALIJANSKOJ VLADI: Mateo Renci napušta PD i najavljuje rat Salviniju- Nemojte me vezati uz Kolindu - zavapio je i premijer Plenković na sastanku predsedništva HDZ, svestan da bi ga njen poraz mogao ugroziti pred seriju izbora koji čekaju Hrvatsku.

Sve se više komplikuje i politička situacija, pogotovo nakon pritvaranja novinara "Indeksa" Gordana Duhačeka. Predsednički kandidat Zoran Milanović tvrdi da je nalog za hapšenje novinara došao iz samog vrha i da iza svega stoji režim, nezadovoljan pisanjem "Indeksa".


BANKE IZGUBILE

VRHOVNI sud Hrvatske doneo je presudu kojom je odbio banke u slučaju "švajcaraca" i presudio da dužnici mogu da traže povratak preplaćenih iznosa. Presuda je doneta nakon osam godina, a svih osam banaka koje su odobravale kredite u "švajcarcima" proglašene su krivima i 125.000 ljudi će u sudskim sporovima zatražiti svoj novac nazad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ролекс.

18.09.2019. 15:48

Kolinda ne skaci sa padobranom jadnice pripremili si ti pogibiju ti tvoji dousnici,budi sigurna od tog moments nema te vise odustani.