Milinović pozvala na zabranu finansiranja Novosti

Tanjug

četvrtak, 05. 09. 2019. u 17:41

Милиновић позвала на забрану финансирања Новости
Ivona Milinović, HDZ-ova odbornica gradskog veća Rijeke i nekadašnji asistent Davora Ive Stira u EP, pozvala je na zabranu finansiranja hrvatskog nedeljnika "Novosti"
Ivona Milinović, HDZ-ova odbornica gradskog veća Rijeke i nekadašnji asistent Davora Ive Stira u EP, pozvala je na zabranu finansiranja hrvatskog nedeljnika "Novosti" i obrušila se na SDSS kao koalicionog partnera i predsednika te stranke MIlorada Pupovca.

Ona je na zabranu hrvatskog nedeljnika "Novosti" pozvala na svom Fejsbuk profilu, uz skrinšort teksta koji govori o nekoliko poslednjih napada na Srbe, između ostalog, i o incidentu koji se dogodio na Viškovu između Dobrivoja Arsića i Matka Škalamere.

Iako, kako se navodi, odbornica Milinović nije originalna u ovim prozivkama, bitna je činjenica da ona to radi iz neobične pozicije - predsednice Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke.

Pročitajte još - ”MILORADE, TO SE NE ZABORAVLjA”: Opet provokacije ispred kafića kraj Knina gde su napadnuti Srbi


U Fejsbuk grupi Riječka enciklopedija - "Fluminensia", koja broji gotovo 30.000 članova, Milinović je sugerisala da bi Riječani trebalo da organizuju peticiju za ukidanje vladinog finansiranja "Novosti", zbog, kako je navela, toga što već "svakom normalnom Riječaninu pomalo uzrokuje duševne boli".

Paralelno s ovom objavom, na svom profilu je izrazila nadu da će Škalamera tužiti "Novosti" "jer ga i dalje blate nezavisno od toga šta se otkrilo u slučaju Dobrivoja Arsića".

Istovremeno ona je iznela stav da su oni koji šire mržnju u društvu "kontinuiranim brojanjem krvnih zrnaca Milorad Pupovac i SDSS" i dirljivim dušebrižništvom ustanovila da oni "svakodnevno nanose štetu srpskoj zajednici".

Pored toga, predsednica Odbora za nacionalne manjine pridružila se hajci na manjine objavivši školski primer lažnih vesti.

Milinović je svoje stavove utrpala u teoriju zavere da u "Rijeci dugi niz godina deluje srpsko kriminalno podzemlje koje je prilično razvijeno".

U ovoj objavi ona tereti samo njoj poznatu grupu za nanošenje teških fizičkih povreda, za trgovinu drogom i iznudu.

Ovi srpski kriminalni fantomi ne bave se samo lopovlukom, već navodno čak i prete Riječanima koji su osudili, kako kaže, huškačko ponašanje novinarke Novog lista Slavice Kleve, koja je od početka u rubrici crne hronike takođe pratila "slučaj Viškovo".

Ona tvrdi da je Kleva "objavila neproverene informacije i jednostranu priču te osudila svojim neprofesionalnim ponašanjem Matka Škalameru bez suda".

Usledio je i Ivonin 'obračun s njima' kada je imaginarnim srpskim mafijašima iz Rijeke poručila jedno 'e nećete!' kao i da 'u Rijeci srpsko podzemlje neće deliti pravdu i pravicu', rekla je pa u maniru Ruže Tomašić poručila:

"Ako hrvatske zakone želite da poštujete, dobrodošli ste. Ako ste došli pretiti građanima Republike Hrvatske zbog ukazivanja na nepravedan sistem i organizovati kriminalni milje u Hrvatskoj, i sprovoditi bezakonje vaše države - vratite se u svoju državu jer u hrvatskoj Rijeci vam niti naš niti vaš 'Bog' neće pomoći nastavite li da kršiti hrvatske zakone", zapretila je predsednica Odbora za nacionalne manjine Grada Rijeke, preneo je portal "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije