PRVI čovek Opštine Kotor, Vladimir Jokić, ponovo se obratio premijeru Dušku Markoviću, tražeći od njega hitnu reakciju, odnosno raspuštanje lokalnog parlamenta, uvođenje odbora poverenika i raspisivanje novih izbora u toj opštini.

- Tražimo da se predsednici SO i odbornicima odmah skrati trajanje funkcije, formira Odbor poverenika i mandati vrate građanima Kotora - navodi se u Jokićevom dopisu čelnicima Vlade.

Jokić je dopunio i krivičnu prijavu protiv odbornika DPS-a, Željka Avramovića, zbog toga što je, kako tvrdi kao neovlašćeno lice ponovo zakazao sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju predsednice SO, Dragice Perović. Paralelno sa tim sednicu je, za drugi termin, sa istom tačkom dnevnog reda, zakazala i sama Perovićeva.

Pročitajte još - UPRAVNI SUD PONIŠTIO ODLUKU: Bivši predsednik Kotora nelegalno smenjen

Dajući izjavu pred državnim tužiocem u ODT-a Kotor Sinišom Milićem, Jokić je kazao da poziv koji je dobio od Avramovića što se potpisuje kao "predsedavajući" SO Kotor, pokazuje da on nastavlja da svesno vrši krivično delo, lažno predstavljanje, "neovlašćeno i uzurpatorski pokušavajući da rukovodi lokalnim parlamentom".

Član Glavnog odbora DPS-a Jovo Suđić kazao je da će se sednica SO Kotor koju je za četvrtak, 27. jun zakazalo 17 odbornika, održati shodno zakonu, kao i da veruje da je niko neće sprečiti.

Ukoliko inicijativa za smenu predsednice SO Dragice Perović ne dobije potrebnu većinu, Suđić smatra da treba održati i sednicu na kojoj bi se glasalo o razrešenju predsednice koju je sama zakazala za 10. jul.

Pročitajte još - Parlament pod katancem

MINISTARSTVO

U MEĐUVREMENU se oglasilo i Ministarstvo javne uprave, koje je opomenulo Perovićevu i Jokića da nisu obezbedili funkcionisanje opštine. Iz MJU su ih optužili da sve rade iz političkih interesa, jer više nemaju podršku u parlamentu.