OTAC BACIO SVOJE ČETVORO DECE SA PRVOG SPRATA: Troje teže povređeno, devojčica na aparatima za disanje (FOTO)

J. Kerbler/ Tanjug

28. 02. 2019. u 09:37

ОТАЦ БАЦИО СВОЈЕ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ СА ПРВОГ СПРАТА: Троје теже повређено, девојчица на апаратима за дисање (ФОТО)

Foto Tanjug/HINA, Terasa sa koje su bačena deca

Deca su uzrasta tri, pet, sedam i osam godina, a bačeni su s visine od oko šest metara

Na ostrvu Pag u četvrtak rano ujutru otac je kroz prozor bacio četvero maloletne dece, sa visine od šest metara.

Deca su stara tri, pet, sedam i osam godina, a sve vreme dok je otac divljao i bacao decu u kući je bila i njihova majka. Po dolasku policije deca su bila pri svesti, a nakon što su hitno prevezena u bolnicu u Zadar.

Troje od četvoro dece teže je povređeno, a najteže sedmogodišnja devojčica koja je na aparatima za disanje, saopštili su lekari zadarske bolnice. Kada se stanje devojčice stabilizuje, razmišlja se o njenom transportu u Zagreb.

Dve devojčice su na odeljenju intenzivne nege, a ostalo dvoje dece na odeljenju hirurgije, saopštili su lekari Opšte bolnice Zadar na konferenciji za medije.

"Sedmogodišnja devojčica najteže je povređena. Ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali da stavimo na mehaničku ventilaciju", rekao je načelnik odeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Dodao je da je druga, osmogodišnja devojčica, koja se takođe nalazi na intenzivnoj nezi, pri svesti i da je stabilna, prenosi Hina. Karuc je rekao da će ta devojčica u petak verovatno biti operisana.

Pročitajte još - OTAC UBIO JEDNU BEBU, A DRUGU RANIO: Na saslušanju tvrdio da je "samo hteo da zaplaši suprugu"

Načelnik hirurgije Saša Pavić potvrdio da su drugo dvoje dece, dečak od tri i devojčica od pet godina, smešteni na odeljenju hirurgije.

"Devojčica ima lakše telesne povrede, uglavnom ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dečak je stabilno, ali na kontrolnim snimcima pojavilo mu se nešto vazduha u grudnom košu, što znači da su mu verovatno pluća povređena", kazao je Pavić.

Direktor zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio je da je decu posetila majka, a da je u bolnicu došla u pratnji službenice Centra za socijalnu pomoć. Lekari su rekli da će joj boravak s decom biti omogućen koliko zdravstveno stanje dece to bude dopustilo.

Radio Zadar je ranije objavio da je reč o "problematičnoj porodici koja je doselila u Pag" iz Slavonije, tačnije iz Virovitice.

Ovim povodom oglasio se odmah i premijer Andrej Plenković koji je rekao da je Hrvatska zgrožena ovim monstruoznim činom na Pagu. Očekuju, kazao je, dalje vesti. "Doslovno smo svi potreseni s ovakvim, do sada barem ja ne pamtim, činom koji se dogodio na Pagu", kazao je premijer na početku sednice vlade.

Policija utvrđuje okolnosti ove teške tragedije i u okviru svoje nadležnosti će preduzeti mere krivičnopravne zaštite dece.

Počinilac ovog monstruoznog dela ima pedeset i četiri godine sa porodicom duže je vreme živeo na Pagu, a policija ga je privodila u više navrata zbog raznih incidenata u samom mestu.

Mediji prenose svedočenje komšija koji kažu da je porodica doselila pre 10 godina iz Slavonije u Pag, te da je i ranije bilo nekih problema.

U prvom trenutku su se proširile glasine u mestu da je pao balkon i da su tako stradala deca, ali kako se sve događalo u 6,45 časova bilo je jasno da u to vreme sva deca nisu mogla da budu na balkonu.

Mediji prenose da je majka domaćica i da ima još jednu ćerku iz prvog braka staru 18 godina koja joj je oduzeta i živi u Rijeci. Otac je, navodi se, zaposlen u jednom paškom kampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mikiboy

28.02.2019. 10:24

Takva zlodela objasnjavaju i ratne zlocine.Kada neko baca decu a kako nece jednog vaterpolistu.

Осман Аврамовић

28.02.2019. 11:13

Много фин свет у тој "Слијепој њиховој". Очевидно је патологија узела маха. Питам се само, са ким смо то били "браћа"!!!

Komentar

28.02.2019. 15:22

"Слијепој њиховој"..?... Setimo se guranja baklji u ljudska grla tamo daleko... negde po Beogradu... Ista skupina balkanskog sljama...

Lili

28.02.2019. 15:41

Tu nema opravdanja... Od srca zelim da deca brzo ozdrave i budu u zagrljaju svoje majke. A njihovog oca treba smestiti u zatvor.

Pera

28.02.2019. 16:03

То су ти такозвани бранитељи који су чинили злочине над српском нејачи. Остало им у навици пану недостатку Срба једу своју децу. Кад Бог хоће некога да казни он му одузме памет.