Zoran Janković četvrti put gradonačelnik LJubljane

J.KERBLER

18. 11. 2018. u 20:21

”Ljubljančani su pokazali da žele otvoreni i solidarni grad, a predviđamo nove projekte da postane i veliki evropski grad”, rekao je Janković nakon pobede

Зоран Јанковић четврти пут градоначелник Љубљане

Foto: Tanjug

LjUBLjANA - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"Zoran Janković po četvrti put na nedeljnim izborima glatko je izabran za gradonačelnika Ljubljane sa osvojenih 62,8 odsto glasova, dok je njegov protukandidat AnžetLogarj dobio 26,7 odsto glasova.

”Ljubljančani su pokazali da žele otvoreni i solidarni grad, a predviđamo nove projekte da postane i veliki evropski grad”, rekao je Janković nakon pobede.

Janković kaže i da je njegova pobeda dokaz da Ljubljančani ne prihvataju desnicu, a kandidat SDS-a AnžetLogarj je demantovao da će na čelu stranke da zameni Janeza Janšu. Dobre rezultate je ostvarila i lista Zorana Jankovića koja je osvojila 43,2 odsto glasova što će omogućiti starom i novom gradonačelniku potrebnu većinu.

Iznenađenje je stranka Levica koja je osvojila 11,8 odsto glasova u glavnom slovenačkom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bogoljub

19.11.2018. 01:40

Slovenci kopiraju Hrvate. Optuzuju Jankovica za kriminal pa ga cetvrti putbiraju za gradonacelnika glavnog grada. Ista situacija je i sa Bndicem uZagrebu. I jos jedna slicnost: Jankovic je srbijanac a Bandic bocanac.