NEĆE biti koalicije s SNSD Milorada Dodika niti ulaska u Vladu Republike Srpske.

To je večeras poručio predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica posle sednice Glavnog odbora svoje partije.

Tako je, za sada, neizvesno formiranje srpskog bloka u Parlamentu BiH koji priključenjem SDS dobio "zlatni glas" odnosno mogućnost da blokira sve odluke koje su štetne po RS.

Rešenost Govedarice da se obračuna sa zagovornicima saveza sa Dodikom pala je tokom sednice u drugi plan, jer je lider SDS, kako saznajemo, na opšte iznenađenje delegata naveo koliko je novca dobio od pojedinih stranackih funkcionera.

Tako je, kako nezvanično saznajemo, priznao da mu je Mirko Šarović, potpredsednik SDS, dao 100.000 konvertibilnih maraka za potrebe kampanje, dok mu je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, dao najpre 120.000 km a zatim još 130.000 a ne 500.000, kako tvrdi članovi gradskog odbora SDS u Doboju. Tom prilikom, Govedarica je izbegao da otkrije poreklo novca i da li je prijavio donaciju, shodno vazecim zakonskim propisima.
Inace, GO je odbio žalbe Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića koje je ova trojka uložila na odluku o isključenju iz stranke.