Tompson zvezda svih dočeka

J. Kerbler

17. 07. 2018. u 22:43

Pevalo se sinoć ”Čavoglave” u Zadru, a Marko Perković Tompson dočekao je pesmom i selektora hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića u Varaždinu

Томпсон звезда свих дочека

Foto Arhiva VN

Pevalo se sinoć ”Čavoglave” u Zadru, a Marko Perković Tompson dočekao je pesmom i selektora hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića u Varaždinu. Kada su novinari Dalića pitali zašto je došao Tompson izgubio je živce: ”Ma, nemojte vi takva pitanja postavljati. Došli smo se veseliti, a ne provocirati. Koje pevače? Kakve pevače?'Lijepa li si', to je Hrvatska., pevao je pevač koji peva našu himnu”.

Nakon Zagreba hrvatske fudbalere dočekali su i Splićani, Karlovčani, meštani Donjeg Miholjca, Imoćani.

Kako se našao u autobusu sa fudbalerima ispričao je i Tompson. ”Dalić i Modrić su me zvali i rekli da je njihova želja da dođem u autobus i oputujem s njima. Ja sam ih pitao jesu li sigurni. Rekli su, daj, molim te, dođi”.

”Znam da ima nekih negativnosti, ali ovo nije vreme za negativnosti”, rekao je Tompson i kritikovao neke hrvatske političare koji su ga nazvali ”fašističkim smećem”. ”To više govori o njima”. Da su mu dali, pevao bi i Čavoglave, ali da nije trebalo strahovati od fašističkih pozdrava i povika. ”Ni na kraj pameti mi to nije bilo”.

Uzbudila se i hrvatska desnica koja tvrdi da premijer Andrej Plenković nije dopustio nastup Tompsona u Zagrebu. Jedan od radikalnih sveštenika Ike Mandurić napisao je na društvenim mrežama: ”Tompson sabotiran, doček traljavo organizovan. Sve dok se ne onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske, premijera Plenkovića, sve dok izdajnik naroda ima vlast sve će ostati isto”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Јован Дучић

18.07.2018. 05:27

“Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде”.

Mitar Miric

18.07.2018. 18:48

to su cuda koliko ste vi optereceni hrvatima i hrvatskomsvaaaaaki dan par clanaka u svim novinama