LIDER Severne Koreje Kim Džong Un možda nije viđen skoro u javnosti, ali on radi 365 dana godišnje - ne odlazi na odmore, proslave rođendana ili čak na spavanje, prema korejskom državnom mediju.

- Od početka, revolucionarni kalendar našeg vođe nema slobodnih dana, praznika ili rođendana - piše u posebnom članku objavljenom u dnevnom listu Rodong Sinmun, prenosi NK Njuz sa sedištem u Južnoj Koreji.

Zvanični list Centralnog komiteta Radničke partije Koreje posvetio je celu prvu stranu prvih osam godina Kimove vladavine, prenosi Njujork post.

- Naša stranka je u kreiranju i sprovođenju svih politika dala prioritet dobrobiti naroda - kaže se dalje.

Članak, koji je objavljen u subotu, usledio je nakon što Kim ponovo nije viđen duže od dve nedelje, nakon prvog misterioznog nestanka, koje je dovelo do spekulacija o njegovom zdravlju.

Posle tri nedelje nestanka, Kim se pojavio 1. maja na otvaranju fabrike u blizini Pjongjanga.

Međutim, spekulacije o njegovom zdravlju i dalje su nastavljene, uključujući i da ima dvojnika.

Rodong naglašava da "vrhovni vođa Kim Džong Un u ovom trenutku nastavlja raspored bez sna, bez odmora, raspored visokog intenziteta".

Članak se fokusira na njegovu politiku "narod prvo", dodajući da on ne okleva da kazni one koje zloupotrebljavaju svoj položaj - verovatno se pozivajući na njegovo naređenje vojsci da ukloni korupciju u svojim redovima.

List je takođe pohvalio Kimovu ljubav prema narodu i pozdravio njegovo vođstvo uprkos "neviđenim teškoćama" i "teškim uslovima" kroz koje zemlja prolazi, uključujući i "pritisak" stranih sila.

- Neprijateljske sile vrše nečuveni pritisak visokog intenziteta na Pjongjang - piše Rodong tvrdeći da se takav pritisak pojačao kada je Kim nasledio pokojnog oca Kim Džong Ila.

-Imperijalisti su smenu naše revolucionarne generacije videli kao zlatnu priliku da realizuju strategiju anti-DPRK pre pola veka kako bi nas srušili i mobilizovali sve metode - navodi se u članku, kritikujući "pritisak" na Sever.

Pod Kimovom vladavinom, vojska je ojačana do te mere da se zemlja smatra "globalnom vojnom snagom", navodi se u članku i dodaje kako nije daleka budućnost u kojoj će ekonomski sektor doživeti uspeh svetske klase.

(Telegraf)