Zelenski pozvao policiju da ne koristi silu

Tanjug

26. 05. 2019. u 18:37

Зеленски позвао полицију да не користи силу

Foto Tanjug / AP

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od policije da ne koriste silu protiv učesnika političkih protesta, ukoliko oni ne remete javni red

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je od policije da ne koriste silu protiv učesnika političkih protesta, ukoliko oni ne remete javni red.

Ukrajinski mediji ranije su javili da su 20-godišnji muškarac i 16-godišnja devojka organizovali protest u centru grada Rovna, gde su tražili opoziv Zelenskog. Mediji navode da ovaj skup nije odobren.

Oni smatraju da je ukrajinski predsednik prekršio zakon time što je postavio svoje prijatelje na ključne pozicije i da bi zbog toga trebalo da podnese ostavku.

PROČITAJTE JOŠ -  PRITISCI SAD NA ZELENSKOG: Mora da se otarasi sponzora

"Proverio sam situaciju o navodnom hapšenju muškarca i mlade devojke, koji su organizovali protest protiv mene u Rovnu. Nije bilo nikakvog hapšenja, ali su organi reda mogli blaže da reaguju. Policija će izvršiti provere. Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova da ne koristi mere protiv političkih demonstranata, ukoliko oni ne remete javni red i mir. Ne plašim se kritika", rekao je Zelenski, prenosi TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije