DALAJ LAMA UZ DESNICU: Evropa pripada Evropljanima

Beta

sreda, 12. 09. 2018. u 18:41

ДАЛАЈ ЛАМА УЗ ДЕСНИЦУ: Европа припада Европљанима

AP Photo

Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata duhovni vođa Tibetanaca istakao da bi Evvropa trebalo da pomogne izbeglicama, ali da bi oni trebalo da se vrate domovima
Duhovni vođa Tibetanaca dalaj lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata, dalaj lama je istakao da je Evropa "moralno odgovorna" da pomogne izbeglicama čiji su životi zaista u opasnosti.

Pročitajte još:IZBORI U ŠVEDSKOJ: Prodor krajnje desnice

"Primite ih, pomozite im, obrazujte ih... Ali dogoročno gledano, oni (izbeglice) treba da se vrate i razvijaju svoje zemlje", rekao je duhovni vođa Tibetanaca koji je 1959. godine otišao s Tibeta u Indiju posle neuspelog ustanka i intervencije kineskih vlasti u toj oblasti.

"Mislim da Evropa pripada Evropljanima", rekao je dalaj lama (83), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine, a čiju misao mnoge njegove pristalice porede s idejama Mahatme Gandija ili Martina Lutera Kinga.

Pročitajte još:ŠVEDSKA U STRAHU OD DESNICE: Pokrenuta kampanja "Sve sem Švedskih demokrata"

U Švedskoj su u nedelju održani parlamentarni izbori na kojima je ekstremna desnica koja se zalaže protiv imigracije stigla treća, posle vladajuće Socijaldemokratske stranke i konzervativaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NicKool

12.09.2018. 19:55

i sta je on pametno pomislio?! tako nesto svi misle, ali to je mnogo lakse reci nego uraditi. treba oni za sve to vreme da jedu i piju, da zaradjuju, pa onda im se mogima svidi pa pozele da se integrisu.