Tramp poziva na reformu Ujedinjenih nacija

Tanjug

18. 09. 2017. u 21:47

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas Ujedinjene nacije da su opterećene birokratijom i lošim upravljanjem i pozvao na reforme, kako bi ta svetska organizacija ojačala i bila efikasnija u sprovođenju mira

Трамп позива на реформу Уједињених нација

Foto Tanjug, AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas Ujedinjene nacije da su opterećene birokratijom i lošim upravljanjem i pozvao na reforme, kako bi ta svetska organizacija ojačala i bila efikasnija u sprovođenju mira, javlja Rojters.

U svom prvom obraćaju na sednici Generalne skupštine UN u NJujorku, posvećenoj reformi svetske organizacije, Tramp je pozdravio napore generalnog sekretara UN Antonia Gutereša da se reformiše organizacija "tako da bolje služi ljudima koje svi predstavljamo", navodi AP.


PROČITAJTE JOŠ: Amerika napušta UN?

Ističući da je uvek video veliki potencijal u svetskoj organizaciji, Tramp je, međutim, ocenio da UN nisu dostigle svoj pun potencijal zbog "birokratije i lošeg upravljanja".

Američki predsednik smatra da ta organizacija troši previše novca i ima previše zaposlenih.


"Ne vidimo rezultate u skladu sa ovom investicijom", ocenio je Tramp.

On je naveo da nijedna zemlja članica UN ne bi trebalo da snosi nesrazmeran deo troškova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

баунти

19.09.2017. 04:57

Ко је највећи дужник Уједињених Нација, Трампе? Ко не плаћа рачуне никако, а на вријеме? И шта хоћете, да вас слијепо слушају, па ће одједном бити подобни и способни? Ма дај... УН је престала да постоји оног момента кад сте ви напали Србију...