Papa Franja: Samo Putin štiti hrišćane širom sveta

Novosti online

09. 02. 2016. u 20:07

Папа Фрања: Само Путин штити хришћане широм света

Vladimir Putin i papa Franja

U pokušaju da odbrani hrišćane na Bliskom istoku i drugim delovima sveta gde su progonjeni, papa Franja želi da zatraži pomoć od ruskog predsednika Vladimira Putina
Predstojeći susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila ne samo da će biti istorijski verski događaj, od njega veliku korist mogu da imaju hrišćani širom sveta, piše francuski list „Žurnal d`dimanš“.

U pokušaju da odbrani hrišćane na Bliskom istoku i drugim delovima sveta gde su progonjeni, papa Franja želi da zatraži pomoć od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema papi Franji, Putin je „jedini sa kojim katolička crkva može da se ujedini u odbrani hrišćana na istoku“.

„Važno je da se pridružimo naporima Rusije da bi sačuvali hrišćanstvo u svim delovima sveta gde je ugroženo“, rekao je papa Franja, prenosi „Žurnal d‘ dimanš“.

Papa Franja se nada da će uz Putinovu pomoć dopreti do sirijskog predsednika Bašara el Asada, iranskog lidera Hasan Rohanija, pa čak i kineskih vlasti i razraditi plan za pomoć hrišćanima na ovim prostorima.

Peking i Vatikan nikada nisu imali zvanične diplomatske odnose, ali je papa za francuski list izjavio da se nada da će uskoro doći do kontakta.

Papa Franja će se sastati ruskim patrijarhom Kirilom u petak, 12. februara. Biće to prvi susret poglavara dve crkve koje su se razišle raskolom 1054. godine.

Sastanak će se održati na Kubi, na aerodromu u Havani, gde će papa Franja i patrijarh Kiril razgovarati, a kasnije potpisati zajedničku izjavu.(Izvor: sputniknews.com)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

pan

09.02.2016. 21:51

@Tito - Kakvo dozivanje pameti? Sotona je spreman samo na podlosti. Ne znam sta cePutinu uopste susret sa njim.

ranko75

10.02.2016. 09:07

@Tito - Da ga ispipa kako dise, osim toga on je iz latinske amerike, a tamo su vecina protiv SAD.

Skorpio

09.02.2016. 21:57

nije Papa cuo za one kojo su branili katolicanstvo paleci i pokrstavajuci...i kojima se Gospa ukazuje svakih 15 minuta...cak imaju i vidjelice sa koji razgovaraju sa Gospom kao sa rodom rodjenim

Mikiboy

09.02.2016. 22:44

Ali nazalost.Ne pita se tu Papa mnogo nego CIA koja stiti interese gladnih milijardera.Zamislite;smak Sveta.Berza je pala 1,5posto.

Сина

10.02.2016. 00:46

Ух ако он то каже стварно се бринем за будућност хришћана у Европи,могу да га волим или мрзим али порећи да је боље обавештен од нас не могу,е мој Путине опрез Латини су то само дистанца за час окрену причу...

vh

10.02.2016. 01:36

Latinska Amerika je u slicnom polozaju kao pravoslavni slovenski narodi. Papa dolazi iz tog velikog latinskog sveta pa ga tako treba posmatrati, iako se ne sme zanemariti Cia, Bia i drugi. Papa nije sledbenik hitlera ili pavelica, pa mi se cini da je razgovor koristan, a saradnja u zastiti hriscanstva nuzna. Podrazumeva se da se Vatikan okane vrsljanja po Ukraini i Istocnoj Evropi. Papa bise mogao iskupiti kod Srba AKO bi podrzao reintegraciju pokraine Kosova i Metohije sa ostatkom Srbije.

KRAJISNIK

10.02.2016. 06:31

Papa kaze putin brani Hriscane sirom sveta. A koga su branili Papini Hrvati u drugom svetskom ratu, pa onda tokom rata 1991-1995???Zar Papini Hrvati 1995 nisu proeterali 300.000 Srba Krajisnika u Oluji i Bljesku tad se Vatikan uopste nije uzrujao cak je priznao tu i takvu Hrvatsku . Ali ono sto je vrhunac ZLA to je da su Srbija i RS svesrdno pomogle Hrvatskoj da zatre Srpsko seme u Krajini to je nepobitna cinjenica koja se zarad jedinstva Srpskog naroda uporno gura pod tepih. Dokle to kriti?????

Деки

10.02.2016. 13:49

@KRAJISNIK - То је тачно, Караџић је окренуо главу, када се дешавала усташка агресија на РСК (зато ми га и није жао што је у Хагу). А војска РС је тада била најјача у региону, ако се не варам. Ипак, усташе су са Баније, током и након тзв. Олује, дејствовале по рејону цазинске крајине, једино не знам да ли због српске нејачи, коју су у бежању хтели да дотуку или је неко ипак дејствовао из РС и поменуте крајине?

Petar J. Vetar

10.02.2016. 10:53

Aman,zaman ljudi. Ne zovite čoveka više imenom koje su mu nadenuli Hrvati, Franja. Papa se zove FRANCISKO.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

10.02.2016. 10:58

rekoh ja ove crkvenjake samo u kazn!izlapelo bre to samo tako!sadasnj crkvenjaci su umislili da su menadzeri boga!