Saobraćajni znak: Slobodno nagari, još ima dece za gaženje!

Tanjug

05. 03. 2015. u 19:00

Саобраћајни знак: Слободно нагари, још има деце за гажење!
Erve Brijer, gradonačelnik istočnofrancuskog grada Bretenjer, izazvao je kontroverzu postavivši u glavnoj ulici saobraćajni znak na kome piše "Slobodno nagari, još ima dece za gaženje!"

PARIZ - Erve Brijer, gradonačelnik istočnofrancuskog grada Bretenjer, izazvao je kontroverzu postavivši u glavnoj ulici saobraćajni znak na kome piše "Slobodno nagari, još ima dece za gaženje!".

Iznerviran ponašanjem vozača koji prolaze gradom u punoj brzini, Brijer se nada da će ovom "bombastičnom porukom" uspeti da dopre do njihove savesti i učini da poštuju saobraćajne propise.

"To je humor, neki bi rekli crni humor", rekao je gradonačelnik u izjavi za Frans TV Info, priznajući da nije naišao na opšte odobravanje građana.

"Neki se protive, jer se plaše da će vozači biti podstaknuti da voze još brže. Ali, iskreno, treba biti prilično glup i poruku shvatiti bukvalno", naveo je on.

Crnohumroni saobraćajni znak zasad nije dao neke značajne rezultate, sa žaljenjem je konstatovao Brijer, dodavši da se i dalje prebrzo vozi u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zmau

05.03.2015. 19:24

Glupost. Ovako nešto može da uradi neka nevladina organizacija, i to bih shvatio. Ali čovek koji ima vlast i koji može da uradi konkretne stvari kao što su izmena infrastrukture i uticaj na saobraćajnu policiju, ne bi smeo da se zamajava ovakvim tricama.

Dr.za rock and roll

06.03.2015. 12:50

Skroz morbidno --- ovo ce one koji veruju u djavola podstaco da to i urade i videti ovo kao poruku

Goran

06.03.2015. 13:01

Човк је успео у ономе што је хтео. Таква вест се шири брзином муње, још ако и делује барем на 10% бахатих резултат не може бити негативан.