OTKRIĆE KOJE GA JE OSTAVILO BEZ TEKSTA: Izgubio novčanik na Antarktiku, pojavio se posle 53 godine u San Dijegu (FOTO+VIDEO)

Tanjug

06. 02. 2021. u 18:45

NOVČANIK koji je američki vojni meteorolog Pol Grišam (91) izgubio tokom trinaestomesečne ekspedicije na Antarktiku, pojavio se posle 53 godine u San Dijegu, u Kaliforniji.

ОТКРИЋЕ КОЈЕ ГА ЈЕ ОСТАВИЛО БЕЗ ТЕКСТА: Изгубио новчаник на Антарктику, појавио се после 53 године у  Сан Дијегу (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Bio sam potpuno u šoku. Mnogo ljudi je bilo uključeno u vraćanje novčanika, ali su na kraju uspeli da me nađu - rekao je Grišam za "San Dijego junion-tribjun", a preneo Gardijan.

U novčaniku je bila njegova identifikaciona mornarička kartica, vozačka dozvola, uputstvo šta raditi ako dođe do atomskog, biološkog i hemijskog napada, kartica za narudžbine piva, izjava o porezu i nalozi za transfer novca njegovoj supruzi.

Grišam, koji je odrastao u gradu Daglasu, u Arizoni, pristupio je mornarici 1948. godine, a prvo je radio kao tehničar, zatim kao meteorolog.

Godine 1967. otšao je na Antarktik kao deo operacije koja je uključivala i civilne naučnike, i u to vreme bio je u tridesetim godinama, oženjen, otac dva deteta.

Iz mornarice se povukao 1977. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)