Koka-Kola pravi svoje prvo alkoholno piće?

NovostiOnline

07. 03. 2018. u 20:15

Кока-Кола прави своје прво алкохолно пиће?

Foto Tanjug

''Koka-Kola'' planira da proizvede prvo alkoholno piće u svojoj 125-godišnjoj istoriji
AMERIČKI gigant ''Koka-Kola'' otvara novo poglavlje u svojoj istoriji i započinje proizvodnju svog prvog alkoholnog pića u 130 godina postojanja kompanije, izveštava ''Biznis insajder''.

Firma trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. ''ču -hija'', aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim šoču.

Horhe Gardunjo, predsednik ''Koka-Kole'' u Japanu, objašnjava da je to konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem šoču i gaziranom vodom s dodatkom neke arome.

''Nismo još eksperimentisali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primer načina na koji nastavljamo da istražujemo mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje'', istakao je Gardunjo u intervjuu objavljenom na veb-stranici kompanije.

PROČITAJTE JOŠ - Koka Kola nalazi svoj put do Severne Koreje

''Ču-hi'' uobičajeno sadrži između tri i osam odsto alkohola i smatra se alternativom piva i posebno je popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj „Koka-Kolin“ proizvod namenjen isključivo za japansko tržište, vrlo se verovatno neće globalno proširiti zbog ''jedinstvenih i specifičnih'' karakteristika japanskog tržišta.

''Koka-Kola'' je uvek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj potez je skroman eksperiment za specifično područje našeg tržišta, dodao je Gardunjo.


(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije