SLANjE fotografija ili smešnih video-zapisa putem aplikacija za dopisivanje sve je popularnije među starijom populacijom. Potrebno je svega nekoliko minuta da željenu fotografiju koju imate sačuvanu u galeriji telefona pošaljete nekom od prijatelja. Postupak za slanje je isti i za aplikaciju Viber, Whatsapp ili Messenger.

1. KORAK
Kako biste poslali željenu fotografiju neophodno je da prvo pokrenete svoju aplikaciju "Vajber" i odaberete ikonu za slanje nove poruke, a da zatim ukucate i ime osobe kojoj želite da pošaljete fotografiju.

2. KORAK
Nakon otvaranja prozora za "razgovor" odaberite znak fotografije koji se nalazi u donjem levom uglu. Kliknite na njega kako bi vam se otvorila dostupna galerija sa fotografijama ili video-zapisima iz vašeg telefona.

3. KORAK
Kada se otvori galerija sa ponuđenim slikama, potrebno je da samo kliknete na sliku ili snimak koji želite da pošaljete. Postoji mogućnost i da istovremeno izaberete više slika, a prilikom jednog slanja najviše je moguće odabrati deset slika koje se mogu istovremeno poslati.

4. KORAK
Ako ste označili slike koje želite da pošaljete, u gornjem desnom uglu pojaviće se ljubičasta strelica pored koje će pisati broj fotografija koje ste izabrali. Kliknite samo na strelicu i željene fotografije će se poslati primaocu kojeg ste izabrali iz svog imenika.

Ovakav postupak slanja fotografija isti je i za aplikacije Whatsapp, Messenger ili bilo koju drugu aplikaciju koju koristite kako biste komunicirali sa svojim prijateljima. Najvažnije od svega je da je ova usluga potpuno besplatna.