DODIK: Protesti u Srbiji idu na ruku samo njenim neprijateljim

S.M.

sreda, 08. 07. 2020. u 11:51

ДОДИК: Протести у Србији иду на руку само њеним непријатељим
Dodik je pozvao sve sudionike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda. Dodik je pozvao sve sudionike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi.

- Sve probleme, ako postoje, treba rešavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku, istakao je Dodik.

On je ocenio da sve političke snage u Srbiji treba da se se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Srpski član Predsedništva BiH podsetio je da je pandemija virusa korona zahvatila celi svet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

- Nije Srbija uvela rigorozne mere iz hira već samo sa jednim ciljem - suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. S toga to nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države, naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije