Većina osoba koje su uhapšene u akciji "Kristal" u Bijeljini, u kojoj je "pala" i starleta Tijana Maksimović alijasTijana Ajfon, važe za osobe bliske organizovanim kriminalnim grupama koje se bave međunarodnom trgovinom droge.


Jedno od najzvučnijih imena je Zlatan Ćuk, za kojeg operativni podaci policije ukazuju da je blizak sa "Škaljarskim klanom". Ćuk je blizak i sa Sašom Vidovićem iz Bijeljine koji je nepravosnažno osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.


MUP Srbije protiv Vidovića je ranije podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je u Novom Sadu učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana iz Kotora i Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog. U okviru te istrage, na zahtev MUP-a Srbije, u Srpskoj je tada hapšen upravo Ćuk.


Inače, on je poznat i kao jedan od učesnika pucnjave u kafe bar "Fićo" u Bijeljini, koji se dogodio u maju 2009. godine. Tada su od rikošeta iz automatske puške ranjeni Goran Erak, Jasko Šabić i Edin Hamidović. Zbog sumnje da je učestvovao u napadu istu noć uhapšen je Dražen Blagojević, dok je Ćuk mesec dana bio u bekstvu.


Zlatan Ćuk


Kako saznajemo u MUP-u RS Ćuk će tokom dana biti predat u nadležnog Tužilaštva BiH, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu organizovani kriminal u vezi sa međunarodnim vrbovanjem radi prostitucije.


- Za ista dela osumnjičeni su Ćuk, Tijana Ajfon, Željko Vujić, inače poznati biznismen, vlasnik benzinke pumpe i firme "Agrotehnika" koja se bavi prodajom stočne hrane, zatim Milisav Tomić i Vladan Kakuća. Pored toga osumnjičeni su i za nedozvoljenu proivodnju i promet droge i oružja - navodi izvor blizak istrazi.


Pročitajte još: Uhapšena Tijana Ajfon: U velikoj akciji policije RS "palo" 35 osoba (VIDEO)
Prema njegovim rečima grupa je u Suvom Polju kod Bijeljine unajmila vikendicu u kojoj su napravili veliku žurku, sve do policijske racije. Prethodno su neki od njih boravili u Beogradu gde su posredstvom Tijane Ajfon vrbovali prostituke koje su doveli na žurku. Policija je došla do dokaza da su prostituke čamcem preko Save prebacili u BiH u blizini Pavlović mosta, a potom ih dovezli u vikendicu.


Pojašnjava da i druge uhapšene osobe imaju bogate dosije i dovode se u vezu s trgovinom narkotika, te da su bliski sa kriminalnim grupama koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu. U okviru akcije "Kristal" policija je privremeno oduzela i više skupocenim vozila "porše", "audi" i slično koji su takođe predmet dalje provere i istrage.