Udruženje pekara regije Bijeljina, tokom ovog meseca, će svakodnevno obezbeđivati 135 vekni hleba Crvenom krstu za obroke koje Narodna kuhinja priprema socijalno najugroženijim sugrađanima – rekao nam je Perica Gligić, direktor bijeljinskog Crvenog krsta, koji se zahvalio pekarama što su odlučile da deo svojih proizvoda daruju onima kojima je to najpotrebnije.

- Svaka donacija nam je značajna, pogotovo u vreme kada društvo funkcioniše otežano zbog opasnosti od virusa korona – istakao je Gligić.

Pored pekara „Aleksa“, „Bijeljinka“, „Braća Lazić“, „Vasiljević“ i „Moje pekare“ u donatorsku akciju su uključene i pekare „Bodaksko“, „Produkt“, „Lipa“, „Zlatni klas“, „Klas SB“ i pekara „Stamenić“.


Narodna kuhinja u Bijeljini je otvorena 2006. godine. U toku 14 godina rada obroci za socijalno najugroženije građane nisu dostavljeni samo dva dana - za vreme velike poplave 15. i 16. maja 2014. godine.


Pored 253 korisnika koji hranu preuzimaju na šest punktova, Narodna kuhinja ima i 50 kućnih dostava obroka za nepokretne korisnike.