KUĆA i automobil "saab", vlasništvo Dragana Crnatka iz Banjaluke, oštećeni su u snažnoj eksploziji koja je preksinoć zatresla Banjaluku.

Bomba je eksplodirala u dvorištu Crnatkove kuće u naselju Kočićev venac i, srećom, tom prilikom niko nije povređen. Prema nezvaničnim informacijama, radilo se o plastičnom eksplozivu koji je podmetnut pred vrata od garaže.

- U Solunskoj ulici, u 22.45 eksplodirala je nepoznata naprava. Na lice mesta izašli su policijski službenici koji su utvrdili da je nepoznati izvršilac, ili više njih, eksplozivnu napravu postavio na vrata garaže, a usled detonacije, oštećeni su stambena jedinica i automobil - navode u PU Banjaluka.

Nakon eksplozije, policija je blokirala kompletno naselje, ali počinilac napada nije otkriven i za njim se traga. Ceo slučaj okvalifikovan je kao izazivanje opšte opasnosti.

Motiv napada na Crnatka zasada nije poznat, a spekuliše se da se on godinama spori oko imovine.

Detonacija je bila toliko snažna da se mogla čuti i najudaljenijim banjalučkim naseljima. Komšije, vidno uznemirene, kažu da su im se kuće zatresle i da su od straha polegale po podu.

- Kao da je granata pukla! Sve se zatreslo, a nekima su od detonacije popucali prozori. Nikome nije jasno ko stoji iza toga i šta je pozadina napada - pričaju komšije.VEĆ VIĐENO

U DVORIŠTE Dragana Crnatka je i u julu 2015. godine bačena bomba. Tada je oštećen automobil "alfa romeo", vlasništvo njegovog sina, a verovalo se da je otac bio meta napada.