Grupa srpske dece iz Srebrenice slikala se u narodnoj nošnji sa podignuta tri prsta te podelili fotografiju na društvenim mrežama uz potpis "Braća četnici". To je izazvalo veliki bes Bošnjaka u ovom gradu, pa su oni organizovali protest ispred škole.


Ministarstvo prosvete RS zatražilo je informaciju o fotografiji učenika Prve osnovne škole.


Iz škole je potvrđeno da scena sa fotografije nije bila deo priredbe povodom Svetog Save, i da su izrečene mere zbog neprimerenog ponšanja.


Istovremeno, roditelji dece srpske nacionalnosti u Srebrenici zabrinuti su za njihovu bezbednost, zbog hajke koja je usledila.


Danas i bojkot nastave i protesti, ispred škole.


Roditelji dece srpske nacionalnosti koji se nalaze na spornoj fotografiji zabrinuti su za bezbednost svoje dece, zbog niza uvreda i pretnji na društvenim mrežama, prenosi RTRS.


Zabrinuti su i zbog nelegalong okupljanja Bošnjaka ispred Osnovne škole.

PROČITAJTE JOŠ: KANADSKI GENERAL PORUČIO: U Srebrenici nije bilo genocida, lobisti i PR agencije predstavili Srbe kao krivce


Slađana Bojić, majka jednog od dečaka kaže da je uznemirena, jer je fotografija dece nezakonito objavljena na gotovo svim portalima i federalnim medijima.


Bošnjaci su u Srebrenici, ističu, otišli i korak dalje - pozivaju na ubistva i obračun.


- Jedan od naših odbornika koji je bošnjačke nacionalnosti poziva građane da decu treba poklati koja se nalaze na tim fotografijama - dodaje uznemirena Slađana.


Iz lokalne vlasti u Srebrenici kažu da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira.


- Bošnjačkim političarima ništa nije sveto, ni deca ni vrtić. Pokrenućemo krivične prijave - ističe načelnik Mladen Grujičić koji je osudio i nenajavljene proteste u krugu osnovne škole.


- Upali su kao gerilci u školu ne najavljujući protest - kaže Grujičić.


Hajku na srpsku djecu u Srebrenici osudili su predstavnici svih srpskih političkih partija u ovoj opštini.


(rtrs.tv)