Čubrilović: Vlada RS podržava Bijeljinu i Mićića

Novosti Online / V.Mitrić

27. 01. 2020. u 19:53

Чубриловић: Влада РС подржава Бијељину и Мићића
Razvojni projekti u Semberiji bili su glavna tema sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske
Razvojni projekti u Semberiji, za čiju realizaciju je neophodna saradnja republičkih i lokalnih vlasti, bili su glavna tema sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske i narodnim poslanicima iz Bijeljine, održanog juče u Gradskoj upravi.


Razgovarali su o deset velikih projekata za čije ostvarenje je neophodna saradnja svih nivoa vlasti i institucija.


- Najviše reči je bilo o regionalnom projektu auto-puta od Beograda do Banjaluke koji će se graditi i preko teritorije grada Bijeljina, jer će izgradnja ove važne saobraćanice otvoriti za naš nove perspektive i mogućnosti razoja kaže nam Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.


- Razgovarali smo i o projektu gasifikacije, koji je došao do samog kraja, ali i problemu zagađenosti vazduha u Bijeljini. Korišćenje nekvalitetnih izvora toplotne energije, poput uglja, dovelo je do toga da zagađenost vazduha bude jedan od ozbiljnih problema u Bijeljini. Gasifikacija domaćinstava i Gradske toplane značajno bi uticala na smanjenje ovog problema.


Bilo je reči i o dodeli zemljišta gradu za izgradnju sportske dvorane, koja je planirana pored tržnog centra „Robot“, ali i o zemljištu za izgradnju nove poslovno-industrijske zone, jer su placevi na dosadašnjim poslovno-industrijskim zonama rasprodati.


- Uskoro počinjemo izgradnju nove autobuske stanice, što je posao koji Gradska uprava nije mogla završiti bez Vlade, jer je zemljište na kojem se nalazila stara željeznička stanca u republičkom vlasništvu. To nije jedini zajednički posao, neke projekte u Bijeljini potpuno finasira Vlada ili se realizuju zajedničkim sredstvima iz republičkog i lokalnog budžeta. Razvoj naše zajednice može biti potpun jedino saradnjom svih nivoa vlasti – zaključio je Mićić.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, u razgovoru sa gradonačelnikom Mićićem i bijeljinskim poslanicima upoznat je sa perspektivama razvoja Bijeljine i ovog dela Republike Srpske.


Pročitajte još: Predsednik parlamenta RS podržao trasu autoputa koju traži Bijeljina


- Najviše riječi je bilo o infrastrukturnim projektima koji će Bijeljinu zadržati na dosadašnjem kursu razvoja, jer se u ovoj lokalnoj zajednici razmišlja strateški, odnosno dugoročno. Razgovarali smo o načinu sinhronizacije rada Vlade, odnosno, Skupštine Republike Srpske i Gradske uprave, kako bismo započete poslove najefikasnije uradili. Gradonačelnik Mićić će imati podršku za projekte čija realizacija je na području Grada Bijeljina u toku. S obzirom na to da je Bijeljina grad sa nekoliko hiljada studenta, kao i i da ima srednjoškolski centar, razgovarali smo i o stvaranju boljih uslova za mlade ljude koji svoju budućnost vide u ovom gradu - rekao je Čubrilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije