Četrdesetogodišnja Jadranka Ilić iz Modriče, majka dva desetogodišnja blizanca Radomira i Zdravka, boluje od karcinoma pluća. Lekari su joj propisali imunološke terapije, ali porodica Ilić nema finansijskih sredstava za te terapije koje su izuzetno skupe. Jedan terapija košta 15 hiljada maraka, a Jadranka bi trebala primiti namanje 6 takvih terapije. U Modriči su se odazvali akciji i pozivu porodice da se pomogne Jadranki. Održan je koncert izvorne muzike na kojem je sakupljeno 14 hiljada maraka, a na petom međunarodnom turniru u malom fudbalu od ulaznica sakupljeno je 2358 maraka.


- Jadranka je primila prvu imunološku terapiju 18 decembra zahvaljujući akciji koja je pokrenuta u Modriči. Narednu terapiju Embolizomoma primiće 8.januara iduće godine. Nadamo se da će borba svih nas a posebno Jadrankina uspeti i da će ona pobediti karcinom pluća. Kako smo čuli od lekara ona bi trebala primiti optimalno od 6 do 8 tih imunolških trapija.- rekla je Vesna Ilić, Jadranaki jetrva i jedna od aktiviskinja prikupljanja pomoći.


Jadranki Ilić u avgustu ove godine na pregledu na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banja Luci dijagnostifikovan karcinom pluća. Trenutno Jadranka bi trebala primiti najmanje šesta terapije koje koštaju oko 90 hiljada maraka na UKC u Banja Luci


- Primila sam prvu terapiju i dobro se osećam. Trenutno se bojim gripe. Najveću snagu u borbi sa ovom bolešću mi daje moja porodica, zatim braća, jetrve, rođaci, komšija i prijatelja. Zahvaljujem se na dosadašanjoj pomoći. Nadam se daću uspeti, molim se Bogu i molim za pomoć - rekla Jadranka Ilić.


Pročitajte još: Jadranki potrebna pomoć: Godinama se bori protiv karcinoma pluća


Prema nezvaničnim saznanjima akcija pomoći je naišla na odobravanje modričana ali građana susednih opština. Tako će 8.janura iduće godine biti održan koncert izvorne muzike i u Vukosavlju. U većini modričkih kafića i trgovačkih radnji postavljene su kutije gdje građani mogu ostaviti pomoć za Jadrankino lečenje.Ilići očekuju da će u januru dobiti i humanitarni broj u Mtelu i da će Jadranka pobediti opaku bolest a njeni sinovi odrasti uz mamu i tatu Ristu koji je teški ratni vojni invalid.


Žiro računi za prikupljanje pomoći


Svi koji žele pomoći Jadranki Ilić, uplatu sredstava mogu izvršiti na račun u markama u NLB Razvojnoj banci u Modriči, broj: 5620118149020687, i na devizni račun: IBAN: BA395620058156534310, SWIFT BIC: RAZBBA 22.