Dolijao lažni advokat iz Teslića: Očerupao lakoverne građane u zemlji i inostranstvu, stotine hiljada maraka strpao u džepove

N. ĐURIĆ

10. 12. 2019. u 19:55

Долијао лажни адвокат из Теслића: Очерупао лаковерне грађане у земљи и иностранству, стотине хиљада марака стрпао у џепове

Zoran Ristikić Foto Fejsbuk

Stavljene su lisice na ruke lažnom advokatu, prevejanom prevarantu, 57-godišnjem Zoranu Ristikiću

NAPOKON su stavljene lisice na ruke lažnom advokatu, prevejanom prevarantu, 57-godišnjem Zoranu Ristikiću, iz Teslića, koji je očerupao još uvek iz neutvrđenih razloga broj lakovernih građana u zemlji i inostranstvu, čije je stotine hiljada maraka strpao u džepove.

Time su potvrđena od prošle nedelje saznanja "Novosti" o njegovom hapšenju od komšija u rodnom selu Blatnica. Istovremeno, od Teslićana i mnogobrojnih prevarenih, saznajemo nove detalje u slučaju "lažnog advokata", o čemu se do sada ćutalo.

Policija se još nije oglasila o Ristikićevom hapšenju, osim što je obelodanila poslednju prevaru nesrećne Dervenćanke za 5.500 KM na račun bolesne kćerke.

"Novosti" saznaju da je Ristikić od pre neki dan "stanovnik" KPZ Banjaluka, poznatijeg kao Tunjice.

Pročitajte još - Lekar "pao" zbog mita

- Uhapšen je i na Tunjice poslat na izdržavanje kazne zatvora zbog ranijih presuda za prevare - kaže naš izvor.

Niko još pouzdano ne zna koliko je do sada "uknjižio" godina zatvora, a još manje prevara. Izvesno je da je više puta bio hapšen, ali i da je na volšeban način izbegavao izdržavanje kazni.

- Gotovo svaki put kada stupi na slobodu i nađe među nama, neko od nas ili šire okoline prevaren "vrisne i zakuka". Još se nije "ohladilo" ni onih ojađenih 17 sugrađana u Iraku, koje su Kurdi zarobili, a nasamareni su već novi, među kojima naša sugrađanka koju je ojadio za 30.000 maraka, obećavši joj da će srediti da u Austriji dobije ogromne pare za povredu na radu i naplatiti radni staž - saznajemo od Ristikićevih poznanika.

MANIPULANT

JEDAN od teslićkih advokata otkriva da je za najnoviju prevaru saznao kada mu se na vratima pojavio klijent nasamaren za čak 27.000 KM.

- Obmanuo ga da će mu izdejstvovati velike pare na ime povrede u saobraćajki. Istovremeno, mi se javila jedna advokatica iz Banjaluke rekavši da je podnela krivičnu prijavu protiv Ristikića zbog prevare njenog klijenta za pozamašan iznos novca - kaže, za "Novosti", ovaj teslićki advokat.

On dodaje da je očekivano da će se osim policije, na noge dići i Advokatska komora Srpske.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije