PRIZNAO DA JE UBIO MIGRANTA: Iz straha povukao obarač?!

D. CURAĆ / O. MATAVULj

08. 10. 2019. u 21:34

ПРИЗНАО ДА ЈЕ УБИО МИГРАНТА: Из страха повукао обарач?!

STREPE Marko Šarenac i Bojana Samardžić Foto D. Curać

Milorad Čomić (49) priznao da je za vikend usmrtio migranta u selu Todorići kod Bileće

MILORAD Čomić (49) iz sela Todorići kod Bileće prijavio se danas policiji navodeći da je hicem iz puške ubio muškarca, najverovatnije migranta, čiji identitet još nije utvrđen.

Prema Čomićevom priznanju, ubistvo se dogodilo u subotu, 5. oktobra, u večernjim časovima u kući u Todorićima, koju je on čuvao. Navodno je u kući zatekao veću grupu migranata i iz straha je zapucao iz puške M48, takozvane tandžare. Jednog migranta pogodio je u čelo i na mestu ga ubio. Telo je potom umotao u ćebe i bacio u jamu, u kojoj je juče i pronađeno.

Okružni tužilac Žarko Milić kaže da je osumnjičeni Čomić priznao zločin, jer ga je pekla savest. Nije to više mogao da krije pa se sam prijavio Policijskoj stanici u Bileći.

- Osumnjičeni je ispričao da je iz kuće, koja mu je bila poverena na čuvanje, čuo glasove i video razvaljena vrata zbog čega se uplašio. Naoružan puškom došao je do kuće i u njoj navodno zatekao desetak migranata. Iz straha je pucao kroz prozor i navučenu zavesu i metak je jednog migranta pogodio u čelo, dok su se ostali razbežali - rekao je Milić.

On kaže da je tokom dana telo ubijenog pronađeno u jami u koju ga je osumnjičeni Čomić sakrio i biće prevezeno na obdukciju. U odeći ubijenog muškarca nisu pronađeni nikakvi identifikacioni dokumenti i zasada njegov identitet nije poznat.

PROČITAJTE I:Bagerom uništio automobil dužniku (VIDEO)

Pojasnio je da Čomić u selu sam živi već 12 godina, sa stadom od oko 100 koza i nešto ovaca, o kojima je brinuo.

- Živeo je u veoma nehumanim uslovima, što se primećuje na prvi pogled. Radi se o nekadašnjem vojniku koji je za vreme rata bio u zatvorima i logorima u Hrvatskoj. Od toga i dan-danas ima traume, kao i vidljive posledice po telu. Sve je to na njemu ostavilo dosta traga - pojasnio je tužilac.

Istakao je da ovaj zločin verovatno nikada ne bi bio otkriven bez priznanja osumnjičenog.


SELO U STRAHU

MARKO Šarenac i Bojana Samardžić iz susednih Krstača pričaju da migrante svakodnevno viđaju u tom kraju.

- Bojim se migranata, jer svakodnevno tuda prolaze i provaljuju u kuće - kaže Samardžićeva.

Šarenac kaže da ih se ne plaši, ali da je situacija postala nesnošljiva.

- Po četiri-pet grupa, od po deset ili više migranata svakodnevno prolazi tuda. Pale vatre po selu, obijaju kuće, spavaju - kaže Šarenac.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Чеда

09.10.2019. 08:23

Ослободите човека, доста је муке преживео, а опасност по друштво је непостојећа, стога он је граничар/Краjишник који урадио посао који та држава није способна да обави. Јер да јесте та ситуација не би била могућа да се догоди.

Igor

09.10.2019. 13:05

Oslobodite coveka, kriva je drzava koja je dozvolila da migranti setaju u grupi i da rade sta god zele. Ti isti ce silovati zene kako god pozele. Pod hitno osloboditi coveka i dati mu vecu penziju jer ce on doživotno imati traume sto je ubio migranta kojeg je drzava morala da prati i pazi!

pablo

09.10.2019. 14:00

Dosta nelogicnosti. Strah pa kuci po pusku, pa pogodio migranta kroz prozor u celo.? Zasto nije pozvao policiju ?

pablo

11.10.2019. 17:19

@gagymad - gagymad@ Kad pogledas bolje sliku vide se zice i bandera, asfaltiran put, nije bas da je neka zapustena selendra.Po Miloradovoj izjavi nije bio napadnut vec je on kroz prozor upucao jednog dok su se ostali razbjezali i ubijenog sakrio.tj bacio u neku jamu.