TROVANjE U DOBOJU: Kuhinja nije izvor zaraze

Lj. ĐURIĆ

ponedeljak, 01. 07. 2019. u 10:35

ТРОВАЊЕ У ДОБОЈУ: Кухиња није извор заразе

Zatvorena picerija u Doboju / Miroslav Nikić, Foto fejsbuk

Obrt u slučaju trovanja hranom u dobojskoj piceriji "San Remo" prošle nedelje. Konkurencija i politika stoje iza svega, tvrdi vlasnik objekta

IZOLOVANA salmonela iz nalaza pacijenata koji su, usled stomačnih problema, zbrinuti u dobojskoj Opštoj bolnici, nakon trovanja hranom u piceriji "San Remo" prošlog utorka u Doboju, nije iz kuhinje te picerije, a razloge trovanja većeg broja ljudi treba tražiti na drugoj strani.

Ovo su tvrdnje vlasnika picerije u centru Doboja, koji je, kako kaže, sam stavio katanac na objekat zbog negativne kampanje i narušenog ličnog ugleda i ugleda zaposlenih u ovom, Dobojlijama poznatom ugostiteljskom objektu.

- Imam saznanja i dokaze o delovanju dva vlasnika konkurentskih radnji i jedne osobe u Opštoj bolnici koji su pokrenuli ovu, za mene pogubnu, kampanju. Nakon što su mi stigli validni nalazi da uzeti uzorci hrane iz našeg objekta nisu uzročnik trovanja osoba koje su potražile lekarsku pomoć, slučaj ću predati advokatima radi naknade štete, kao i da bih povratio lični i ugled zaposlenih - kaže, za "Novosti", Miroslav Nikić.

Ovaj mladić, izbeglica iz Zavidovića, ogorčen je zbog svega što se plasiralo u javnosti u vezi sa ovim slučajem, jer je bez osnova i bilo kakvih dokaza etiketiran kao "trovač". Kaže da to nije očekivao, jer od malih nogu živi u Doboju.

Pročitajte još: Otrovali se u dobojskoj piceriji, 14 osoba hospitalizovano

- Baveći se ugostiteljskim poslom, mukotrpno smo sticali poverenje gostiju i na mnogim mestima u gradu hvaljeni smo zbog kvaliteta i usluge, i to je verovatno u jednom momentu nekima zasmetalo - kaže Miroslav.

Zbog svega toga razmišlja da napusti svoj posao, iako ima sve uslove da ga ponovo nastavi, jer je piceriju sam zatvorio, kako bi sačekao rezultate analize hrane i sumnji da je "Sanremo" uzročnik i izvor zaraze.

Nikić razmišlja i o tome da napusti Doboj i ode u inostranstvo, jer, kako kaže, za to ima uslove, ako se odluči na taj korak.

UTVRDITI UZROK TROVANjA

UKUPNO se 16 osoba sa manjim ili većim problemima javilo u dobojski Dom zdravlja i Opštu bolnicu. Vlasnik picerije kaže da ne želi da spekuliše o tome kako je došlo do trovanja, da li su hranu kupljenu u toj piceriji gosti možda kasnije konzumirali, pa je zbog velikih vrućina došlo do problema, ili je nešto drugo u pitanju. Kaže da ipak neće odustati od isterivanja stvari na čistac i toga da se utvrdi uzrok trovanja kako bi skinuo ljagu sa svog imena, što od njega očekuju i zaposleni u "San Remu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije