OBELEŽAVANJE ZLOČINA U DOBROVOLjAČKOJ ULICI: Tužno što nema osuđenih

S. M.

03. 05. 2019. u 08:40

ОБЕЛЕЖАВАНЈЕ ЗЛОЧИНА У ДОБРОВОЉАЧКОЈ УЛИЦИ: Тужно што нема осуђених

Nedeljko Čubrilović,Foto Narodna skupština

Delegacija Narodne skupštine RS u petak će u Istočnom Sarajevu prisustvovati obeležavanju 27 godina od stradanja pripadnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Delegacija Narodne skupštine RS u petak će u Istočnom Sarajevu prisustvovati obeležavanju 27 godina od stradanja pripadnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena njih četrdeset dvojica, ranjen 71, a njih 207 zarobljeno i mučeno u logorima. Odluku o formiranju delegacije doneo je predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

On je istakao da je obeshrabrujuće i tužno da 27 godina od zločina nad nevinim vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici i dalje nema nijedne optužnice za ovaj ratni zločin snimljen u gotovo direktnom televizijskom prenosu.

On smatra i da je tužno to što niko nije osuđen za ubistva nevinih mladih vojnika, koji su se mirno povlačili iz grada uz obećanje da im se ništa neće desiti.

PROČITAJTE JOŠ: PRAVDA NA ČEKANjU: Obeležena godišnjica stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj

- Ni optužnica, ni presuda nema ni nakon što je Ustavni sud BiH 17. januara prošle godine prihvatio apelacije Bogdane Tomović, majke Zdravka Tomovića, i Gordane Gvozdenović, sestre Obrada Gvozdenovića, vojnika JNA koji su ubijeni 2. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, te naložio Tužilaštvu BiH da bez daljih odgađanja preduzme mere s ciljem odlučivanja o pritužbama protiv naredbe o obustavi istrage od 17. januara 2012. godine u ovom predmetu - naveo je Čubrilović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije