BOLNA je činjenica da ni posle 26 godina niko nije odgovarao za zločine nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu - rekao je predsednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović u Istočnom Sarajevu na obeležavanju stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici. On je izrazio nadu da će ubuduće biti više razuma na svim stranama i da će sudovi suditi po pravu i pravdi, a ne po političkim porukama.

Pročitajte još: Ponovo strepe Ganić i Divjak

Čubrilović je pozvao političko Sarajevo da shvati ozbiljnost situacije, kao i Sud i Tužilaštvo BiH, koji su najodgovorniji što posle 26 godina nema odgovornih za ova nedela.

Predsednik Odbora Vlade RS za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Milenko Savanović izjavio je da stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici pokazuje svu surovost i laž tadašnjeg režima u BiH.

Pročitajte još: Dodik: "Dobrovoljačka ulica" nesumnjiv ratni zločin

Bogdana Tomović, majka Zdravka Tomovića koji je kao vojnik JNA ubijen u Dobrovoljačkoj ulici, rekla je da posle 26 godina nema pomaka, ni pomirenja, čemu svedoči činjenica da nije mogla otići na mesto zločina da položi cveće.

- Dobila sam i presudu da su naša deca ratni zločinci u svom gradu. Moje dete je bilo za volanom u autu, bez oružja. Ekstremista je skočio na haubu i pucao direktno u njega. I sada su proglasili da su oni bili vojna meta - kazala je Tomovićeva.

Sećanje na žrtve - u Istočnom Sarajevu,foto Nezavisne

Pročitajte još: Delimustafić naredio ubistvo 42 vojnika JNA

Gordana Gvozdenović, sestra Obrada Gvozdenovića koji je kao poručnik JNA ubijen 2. maja 1992. u Sarajevu na Skenderiji, rekla je da svet treba da čuje da u “slobodnoj BiH” porodice ubijenih nisu mogle da odu na mesto stradanja.