MODRIČA - U selu Koprivna kod Modriče živi osmočlana porodica Kuzmanović. Đorđe (37) i Draženka (32) sa šestoro dece zbijeni u delu očeve kuće, u svega 30 kvadrata, bez kupatila i vode. Đorđe izdržava porodicu od nadničenja i - ne traže pomoć jer, kako kažu, imaju punu kuću dečje radosti, što im je dovoljno da budu srećni i zadovoljni onim što imaju.

Ponosni su na Stojana (13), desetogodišnjeg Gorana (10), Stefana (8), četvorogodišnjeg Iliju, mezimicu Radinku, koja ima dve godine, i Dražena, rođenog 22. januara ove godine. Ne stidim se bilo kakvog posla, a pošteno zaradim svaku dnevnicu. Znam i da pozajmim kad zatreba, ali uredno vratim zajam. Meni ništa ne treba osim posla. Samo se bogu molim za zdravlje - priča Đorđe Kuzmanović.

Od države dobijaju 190 maraka dečjeg dodatka. Žive u dve sobice i svi spavaju u dva spojena kreveta. Samo je najmlađi Dražen privilegovan i sam u krevecu. Imam želju da ovo proširim za jednu sobu i da napravim kupatilo da se imaju deca gde okupati - planira Đorđe. Kupam ih uveče u sobi u lavoru, naložimo vatru da se ne bi prehladili, a vodu donosim ispod brda - priča Draženka.

Koprivna je trebavsko selo kod Modriče u kome je 426 domaćinstava sa oko hiljadu stanovnika. Samo prošle godine umrlo je 42 Koprivljana, a rođeno svega četvoro. Zar teba veći razlog da se Kuzmanovićima pomogne, a glava porodice Đorđe samo traži - posao.


APEL SVEŠTENIKA

DVOMESEČNOG Dražena obišao je mesni sveštenik Jadranko Stojanović i darivao ga sa 200 maraka. On ima samo lepe reči za Kuzmanoviće.

-Ova porodica je primer da se može imati mnogo dece i pošteno živeti. Đorđa svi u selu vole jer je pošten. Apelujem na sve Koprivljane da se udružimo i da ovoj dečici napravimo još jednu sobu i kupatilo - poručio je mesni sveštenik.