MEČ nije bio najavljen, pa je publika izostala. Nisu stigle ni televizijske ekipe da zabeleže nesvakidašnji susret najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i dečaka iz njegovog novobeogradskog kraja. Sve se dogodilo slučajno, kada su dečaci već bili u žaru igre. Malo koji od njih je bio bez reketa kada je naišao njihov omiljeni Nole iz komšiluka.

- Dobro vi to igrate, momci. Mogu li i ja s vama. 'Ajde da vidimo ko je bolji - rekao im je.

Uzeo je reket i zaigrali su. S jedne strane Luka Lazarević i Uroš Lučić, s druge Mihajlo Lučić i Novak Đoković. Filip Zec, Lazar Timarov i Momir Crnobrnja, a snimatelj, telefonom njihov drugar Viktor Đuričić. Telefon mu je dao igrač u dublu Luka.

- Bogami se Novak pomučio, nismo ni mi mačji kašalj, rezultat je bio 1:1 u gemovima - pričaju dečaci iskreno ushićeni kao što samo deca umeju.

PROČITAJTE JOŠ - Novak Đoković u Beogradu sa decom iz komšiluka igrao tenis ispred zgrade (VIDEO)

Njima ovo nije prvi put da odmere snage sa prvim reketom sveta. Kad god je u prilici, on ne propušta priliku da ih podrži, kažu nam možda neki budući, veliki majstori u tenisu.

- Ovoga puta je pola sata proveo sa nama, možda i više - pričaju nam.

- Čak je zakasnio i na večeru. Evo, vidite njegova Jelena je to, uz smajli, zakačila na "Tviteru".

Ali, Novak sa društvom iz komšiluka ne igra samo tenis.

- Ovi susreti su i više od igre. Uvek nas posavetuje da budemo dobri u školi, učimo strane jezike, bavimo se sportom - govore gotovo uglas dečaci.


A, oni su zaista dobra deca, po svemu. Svi su odlični đaci, sviraju gitaru, klavir, govore nekoliko jezika. Na španskom su nam brojali do sto, a ni japanski im nije dalek, uprkos razdaljini do Japana.

Mališani i u sredu pričali o "meču" sa Đokovićem Foto K. Mihajlović

Stiče se utisak da su ova deca sveznalice, ali i da dobrano osećaju duh vremena u kome ništa nije zabadava. Tako smo se i mi prilično pomučili pogađajući se sa njima da nam ustupe video-zapis u posedu vlasnika telefona. Svi su pokazali solidarnost, svi su se pogađali i osvojili - zasluženo piće.

- Ovaj dan nije mogao da bude bolji - poručili su nam na rastanku.


VOLE I KOŠARKU

OVA deca iz Noletovog komšiluka imaju i druge idole. Kao i mnogobrojni drugi klinci, prate jednog popularnog jutjubera...

- Novak nam je, ipak, na prvom mestu - hvale se da imaju mnoge, druge ljubavi. Vole košarku, vožnju kartingom, rukomet.

- A devojke - pitamo ih.

- To je naš privatan život i nećemo da ga otkrivamo za javnost - zasmejali su i nas i sebe.