Film, žurka i večera za dvoje 1.800 dinara: Koliko košta poklon ili izlazak za dan zaljubljenih

E.B.TALIJAN/Novosti online

13. 02. 2020. u 17:30

Филм, журка и вечера за двоје 1.800 динара: Колико кошта поклон или излазак за дан заљубљених

Depositphotos

Za prigodan poklon, dobru knjigu, cvet, čokoladu, potrebno je od 200 do 500 dinara

Živa svirka i zakuska za jednu crvenu. Određeni izdavači knjiga nude popuste od 20 odsto. Ljubavnu akciju oglasili i pojedini trgovci dušecima. U jednom bioskopskom lancu dobitnički parovi u nagradnoj igri osvajaju putovanje, spa tretman, tortu, šampanjac,..


ZA originalnim i što lepšim poklonom koji će sutra za Dan zaljubljenih, prijatno da iznenadi partnera, ovih dana tragaju mladi širom planete pa i u Srbiji. Običaj koji je došao sa Zapada nametnuo je da se ljubav pokazuje kupovinom darova ili romantičnim izlaskom. Prodavcima takav praznik, naravno,odgovora, pa su neki tim povodom već oglasili pojeftinjenja, dok drugi ne nude popuste, ali potencijalne kupce mame dovitljivim porukama. Ponuda, nesumnjivo, ima za svačiji džep.


Za prigodan poklon, dobru knjigu, cvet, čokoladu, potrebno je od 200 do 500 dinara. Jeftiniji provod za dvoje košta oko 800 dinara, koliko kotaju dve ulaznice za film, ili 1.000 dinara, što je cena klupske žurke uz večeru.


Dan zaljubljenih "dočekuju" i filmadžije širom Srbije, a cena dve karte za najveće filmske hitove je oko 800 dinara. Jedan bioskopski lanac čak organizuje i nagradnu igru za zaljubljene. Štaviše, dobitnicima sleduje putovanje za dvoje, spa-tretman, torta, šampanjac ili besplatne ulaznice za neke projekcije.


Ekipa "Novosti" je otkrila i najjeftiniju žurku uz zakusku, za koju par treba da izdvoji 1.000 dinara. U jednom beogradskom klubu zaljubljenima se za tu sumu nudi živa muzika i skromnija večera za dvoje koja sadrži cezar salatu ili pastu, kolač i dve čaše vina. Skuplja varijanta večere u paru podrazumeva predjelo, hrskava rebarca ili rolavanu piletinu, salatu, kolač i neograničenu količinu pića za - 3.000 dinara.


Brojne kafane, klubovi i restorani zadržali su redovne cene, a u nekim poznati muzičari gostuju specijalno za ovaj praznik. Ugostitelji nam kažu da romantična večera za dvoje sa pićem, uz tamburaše, košta od 3.000 do 5.000 dinara. Ukoliko se odluče za klupski provod sa muzikom, onda je u ponudi samo piće.


- Čašica rakije je od 250 do 300 dinara, a isto toliko je i čaša soka - kaže organizatorka Dana zaljubljenih u jednom beogradskom klubu. - Čaša viskija i votke su nešto skuplji i koštaju oko 400, dok je najjeftinija flaša vina oko 3.000 dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Neki ga ne podnose, a neki obožavaju: Evo šta horoskopski znakovi misle o Dan zaljubljenih i šta očekuju od partnera


Muškarci koji žele svoje partnerke da obraduju nekim poklonom, neće pogrešiti ako za ovu priliku izaberu crvene ruže, čija je cena po komadu oko 200 dinara. Ljiljani su dvostruko skuplji, a kraljevski ljaljan košta 700 dinara. Cena bogatijeg buketa je od 3.000 do 5.000 dinara. Ukoliko se neko u poslednjem trenutku seti da je hteo da iznenadi svoju lepšu polovinu, postoje cvećare koje obavljaju i dostavu.


Knjiga je uvek odličan poklon. Neki izdavači proglasili su mesec ljubavi i nude popust od 20 i više odsto na veliki broj naslova ljubavnih romana. Od 500 do 800 dinara može se naći dobra knjiga.


Čokaladu svi vole i to je dobar izbor za darivanje. Pojedini proizvođači ovog slatkiša u svojim prodajnim objektima pakuju u svečanije kesice komade po izboru kupca, i od toga zavisi cena takvog poklona. Luksuznije pakovanje bombonjera košta od 600 do 1.800 dinara. Od skupljih poklona dobar izbor je parfem. Trenutno pojedini trgovinski lanci daju veće sniženje. Jeftinije bočice jačih brendova za muškarce i žene koštaju od 4.000 do 6.000 dinara. Priliku da priviku potrošače koriste i neki trgovci, belom tehnikom, malim kućnim aparatima i dušecima koji dovitljivo oglašavaju ljubavnu akciju od 15 do 20 odsto.OPREZ KOD SNIŽENjA


ŠEF pravnog tima Nacionalne organizacije potrošača Srbije, Mladen Alfirović upozorava građane da prilikom akcijskih popusta za Dan zaljubljenih obrate pažnju da li je cena zaista snižena.


- Dešava se da prodavaci nekoliko dana pre oglašavanja akcije podignu cenu, da bi je onda spustili, a to predstavlja nepoštenu poslovnu praksu za koju trgovci prekršajno odgovaraju - objašnjava Alfirović. - Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da iznos sniženja nije realan i da je stara cena neistinito prikazana, to treba da se prijavi tržišnoj inspekciji.


ZALjUBLjENIMA POPUST


Kompanija Er Srbija će povodom Dana zaljubljenih ponuditi povoljnije cene karata za 30 destinacija putnicima koji putuju u paru. Ponudom su obuhvaćeni neki od najromantičnijih svetskih gradova, karte u jednom smeru mogu se kupiti od 12. do 13. februara i odnose se na putovanja 14. februara.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije