JUNAKE SAČUVATI OD ZABORAVA: Pomen vojniku Saši Ivankoviću iz Vreoca kod Lazarevca

B. P.

18. 04. 2019. u 19:29

Na groblju u Novom Medoševcu obeležene su dve decenije od pogibije tada dvadesetogodišnjeg vojnika, koji je za vreme NATO agresije sa saborcima čuvao granicu na Košarama

ЈУНАКЕ САЧУВАТИ ОД ЗАБОРАВА: Помен војнику Саши Иванковићу из Вреоца код Лазаревца

Pomen vojniku Saši Ivankoviću

NA groblju u Novom Medoševcu obeležene su dve decenije od pogibije Saše Ivankovića iz Vreoca, kod Lazarevca, tada dvadesetogodišnjeg vojnika, koji je za vreme NATO agresije sa saborcima čuvao granicu na Košarama. Na inicijativu Mesne zajednice Vreoci, prvi put za proteklih 20 godina služen je parastos i položeni venci na njegov grob.

Počast Ivankoviću odali su predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, predstavnici Mesne zajednice Vreoci, Sašini preživeli saborci sa Košara, porodica, rodbina, prijatelji. Prvi čovek lazarevačke opštine naglasio je da će lokalna samouprava sve da učini da se delo Saše Ivankovića i svih ostalih poginulih boraca ne zaboravi.

Iako po zakonu nije morao, jer je bio staratelj majci i ocu koji su bili invalidi, Saša Ivanković otišao je u vojsku na svoj zahtev. Posle obuke u Valjevu, premešten je u gardu u Beograd, a odatle, čim je počela NATO agresija, na Kosovo, na Košare, gde je nestao i danas se o njegovoj sudbini ništa ne zna. Njegov grob je - prazan.

- Svi su se nekorektno poneli prema besmrtnim herojima sa Košara - rekao je Ljubinko Đurković, pukovnik Vojske Jugoslavije u penziji, komandant odbrane Košara. - Jedini način da im vratimo dug je da od zaborava sačuvamo njihova herojska dela.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Raca Milosavljevic

18.04.2019. 21:14

... nemoguce da drzava toliko godina nemoze nista da sazna o njegovim posmrtnim ostacima ... strasno ...neka im je svima vecna slava ...