NAKON pet godina mukotrpne gradnje nove kuće, koju su započele donacijama humanih ljudi iz cele Srbije i dijaspore, siromašne sestre Anica i Milica Savić iz Mitrove kod Tutina useljavaju se ovih dana, sa bolesnim ocem Markom, u svoj novi dom.

Prvi put ove dve mlade devojke, nakon što su dve decenije, bez majke, sa bolesnim ocem i nedavno preminulom bakom Desom, živele u trošnom kućerku od blata, spavale na daskama i kupale se u metalnom koritu, imaju: kupatilo, dve lepo uređene sobe...

- Naš život iz korena se promenio, završile smo srednju školu, zaposlile se u jednom kafiću u Tutinu i privele kraju izgradnju nove kuće u koju je uloženo oko 15.000 evra. Sve od temelja do krova i sve od nameštaja obezbedili su nam dobrotvori iz Tutina, Novog Pazara, Raške, Beograda, Pariza, Ciriha, Berlina, Sidneja, Beča i drugih svetskih gradova gde žive naši ljudi. Najveći je Hido Muratović, humanitarac iz Novog Pazara - priča starija Anica.


DOBILI I KUPATILO

- Još ne verujemo da je ovo naša kuća i da u njoj imamo kupatilo o kome smo od detinjstva maštale, još nam se čini da je ovo samo san, neizmerno smo zahvalne svima koji su nam pomogli i svima poručujemo da nećemo zaboraviti njihovu dobrotu - ističe Anica i posebno se zahvaljuje medijima u ovom kraju, Beogradu i dijaspori.