Formirana vlada u Prištini: Haradinaj i Mustafa se dogovorili ko će biti na njenom čelu

D. Z./Novosti Online

29. 04. 2020. u 14:07

Ministar finansija u jednom od nekadašnjih saziva kosovse Vlade i jednom od potpredsednika prelazne kosovske vlade biće novi premijer

Формирана влада у Приштини: Харадинај и Мустафа се договорили ко ће бити на њеном челу

Foto: EPA

PRIŠTINA - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je sa predsednikom Demokratskog saveza Isom Mustafom postigao dogovor i da su potpisali sporazum o koaliciji o formiranju sledeće kosovske vlade, na čijem čelu bi bio Avdulah Hoti, ministar finansija u jednom od nekadašnjih saziva kosovse Vlade i jednom od potpredsednika prelazne kosovske Vlade.


I dok je Haradinaj u obraćanju novinarimaposle sastanka rekao da će Alijansa imati pet predstavnika u novoj vladi, odnosno da su svi detalji sporazuma dogovoreni a da bi sednica Vlade moglada s eodrži već danas da bi se formirala buduća kosovska Vlada pomenuti sporazum moraju da potpišu i partije Bedžeta Pacolija, Fatmira LJimaja, Srpska lista i manjine koje su prema pomenutom sporazumu -takođe deo koalicije.

Inače, kako su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, pored nastavka dijaloga Beograda i prištine, odnosno napora kosovskih insitucija u borbi protiv širenja korona virusa u tekstu potpisanog sporazuma navodi se i članstvo Kosova u UN, EU, NATO i drugim međunarodnim organizacijama.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milan

29.04.2020. 14:38

Ništa novo pod suncem. Srbi nemaju čemu dobrom da se nadaju dok je god Haradinaj u vlasti. To je krvolok Srba i umesto da robija zbog zločina nad Srbima u kojima je lično učestvovao, a svedoke pobio, on ponovo meša karte na Kosmetu. Videćemo dokle.

dule

29.04.2020. 14:38

A taj "sud" sto je osnovan da se sudi ratnim zlocincima OVK-a,ja napisah u jednom svom komentaru da nikada nikom,i nijednom zlocincu nece presuditi nailazi na to da je najobicnija farsa,jos jedna velika laz i prevara Srpskog naroda.Ponovo ce taj zlocinac haradinaj biti na celu te nazovimo drzave.A bio je navodno i na saslusanju po pitanju ratnih zlocina.Ponovo su ameri i evropa uporni da dokazu kako su Srbi jedini vinovnici Balkanskog pokolja.Na taj nacin opravdavaju i svoje zlocine.

Miso.Pec

29.04.2020. 14:42

Teroristi na vlast,svet gleda i ne čini ništa,kad je Hajradinaj ubijao starce civile,svezanih ruku na Radonjićkom jezeru tada je zapad to nazivao da je to borba za ljudska prava a danas kada jedan islamista nasrne nožem na nekog u Londonu,Vašingtonu,Berlinu,Parizu onda se ceo svet uznemiri nazivavšti to terorizam.

Virdjinija State.,

02.05.2020. 15:29

Курти је требао да остане на челу.